Wegen in De Wolden worden van nieuwe bestrating voorzien

Foto: Pixabay

Zuidwolde – In opdracht van het college van B en W gaat Buning Wegenbouw BV uit Zuidwolde vanaf 23 augustus een aantal wegen in De Wolden herstraten. Het gaat om wegen in de Wijk, Ruinen, Zuidwolde en Drogteropslagen.

De Lubbingerweg in Zuidwolde betreft de aansluiting op de Hoogeveenseweg. Naast herstraten wordt ook een puinfundering aangebracht. Geplande uitvoeringsperiode is van 23 t/m 27 augustus.

De Hagewoudsteeg in de Wijk betreft het gedeelte tussen de huisnummers 1 en 7 en een stuk tussen huisnummer 1 en de Wiltenweg. Geplande uitvoeringsperiode is van 30 augustus t/m 5 oktober.

In Drogteropslagen gaat het om de weg Drogteropslagen, het gedeelte tussen de verkeersdrempel bij de school en het kombord bij huisnummer 58. Geplande uitvoeringsperiode is van 30 september t/m 26 november.

De Ruinerdijk in Ruinen betreft het gedeelte tussen de huisnummers 8 en 10. Geplande uitvoeringsdatum is van 30 september t/m 12 november.

Het is volgens de gemeente niet mogelijk om de werkzaamheden zonder overlast en wegafsluiting uit te voeren. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken, worden de langere stukken gefaseerd uitgevoerd. Woningen blijven tijdens de uitvoering zoveel mogelijk bereikbaar. Het kan wel zijn dat men 1 a 2 dagen even niet met de auto bij huis kan komen. Voor het doorgaande verkeer worden omleidingsroutes aangegeven.

Door (weers)omstandigheden kan een aanpassing van de planning noodzakelijk zijn. Via deze site worden wijzigingen aangegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen