Nieuwe informatieborden fietsknooppuntennetwerk worden gepresenteerd

Fietsen in Drenthe.
Fietsen in Drenthe.
Foto: Eigen foto

Echten – Gerrie Hempen, wethouder toerisme en recreatie De Wolden, en Dick Dijkstra, directeur Recreatieschap Drenthe, presenteren vrijdag in Echten een nieuw informatiebord voor het fietsknooppuntennetwerk in De Wolden. Hiermee wordt het fietsnetwerk verder aangekleed.

Het bord in Echten is de eerste van in totaal tien borden die de komende weken in gemeente De Wolden worden geplaatst. De borden worden bevestigd onder de bestaande panelen van het fietsknooppuntennetwerk. De borden geven in tekst en beeld uitleg over bijzondere plekken in het landschap en vertellen verhalen uit De Wolden.

Hempen: ”Ik ben ontzettend blij met de nieuwe borden die een duidelijk inzicht geven in bijzondere plekken en de verhalen uit De Wolden. Deze extra gebiedsinformatie is een mooie aanvulling van het Fietsnetwerk. (Het verrijkt het fietsnetwerk met gebiedsinformatie.) Op deze manier kunnen we onze inwoners en toeristen nog beter informeren over het landschap en haar verhaal”

90 Knooppunten

Dit project wordt mogelijk gemaakt door bijdragen van de Provincie Drenthe, de Drentse gemeenten en Recreatieschap Drenthe. In heel Drenthe worden in totaal 120 nieuwe informatieborden geplaatst. De eerste stap in dit project is het verbeteren van het Drentse fietsknooppuntennetwerk. Dit is vorig jaar uitgevoerd. Er zijn in Drenthe 90 knooppunten bijgekomen en tracés aangepast zodat het netwerk beter aansluit op de dorpen en steden om vanuit het fietstoerisme meer economische spin-off te generen en gasten langs (horeca)bedrijven te leiden. Het plaatsen van de informatieborden is de volgende stap. Hiermee wordt het fietsnetwerk verrijkt met gebiedsinformatie en Drentse verhalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen