Werk aan de waterleiding Zuidwolde

Foto: oOO(Sylvain)OOoo Foter CC BY

Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) start begin juli met het vervangen van bijna zes kilometer waterleiding in Zuidwolde en omgeving.

De leidingen waar het om gaat, zijn aan het einde van hun technische levensduur. Ze worden vervangen om het drinkwaternetwerk betrouwbaar en veilig te houden. Afhankelijk van het weer duren de werkzaamheden tot begin november.
Werk in uitvoering
De activiteiten kunnen soms wat hinder voor verkeer en omwonenden veroorzaken. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken voert aannemer Bam Infra het werk niet in één keer uit, maar in een aantal fasen: aan de Hoogeveenseweg, Noorderweg, Hoofdstraat, Steenbergeresweg, Steenbergen,Steenbergerweg, Beatrixplantsoen, Meppelerweg en Zuidwoldigerweg in Hoogeveen.

Foter  CC BY-SA

Informatie
De bewoners krijgen allemaal vooraf een informatiebrief. Tijdens de werkzaamheden zal de drinkwatervoorziening soms even afgesloten zijn. De bewoners ontvangen hierover vooraf bericht. Er staan dan servicebussen waar gratis flessen drinkwater gehaald kunnen worden.

Watertoevoer
Tijdens de werkzaamheden is er ook kans op een  lagere waterdruk. En kan er even troebel water uit de kraan komen. Dit wordt veroorzaakt door ijzerdeeltjes die in het water bewegen door een veranderende stroomrichting. Dit is niet schadelijk voor de gezondheid. Wel kan het vlekken in wasgoed veroorzaken. Controleer daarom de kleur van het water voor gebruik van de wasmachine.

Waterleiding
WMD legt uit voortdurend hard te werken aan een goed werkend waterleidingnet. Dat brengt wel helaas zo nu en dan wat overlast met zich mee. Opgebroken straten, modder, tijdelijk minder of soms zelfs geen water. Toch is het noodzakelijk, volgens WMD voor een constante en duurzame kwaliteit van drinkwater. Om dat water bij u thuis te krijgen is een goed werkend leidingstelsel van groot belang. Zo kunnen de inwoners van Zuidwolde ook de komende tientallen jaren rekenen op schoon en betrouwbaar drinkwater.

 

Reacties