Ruinen gaat op beperkte schaal feestvieren

Online barbecue workshop.
Online barbecue workshop.
Foto: Pixabay / Claudio Vanucci

Ruinen – De VVVo Ruinen heeft het programma bekendgemaakt van het Runerfeest 2021. Geen feest zoals in 2019 voor het laatst werd gevierd met een volle feesttent en een prachtige optocht, maar eentje op beperkte schaal.

Op vrijdag 20 augustus is het nog geen feest, maar kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de versierde tuinen en kruiwagens. Tevens voor de fotospeurtocht en de live-barbecue-workshop. Dat kan vanaf 19.30 uur bij café Brinkzicht van de familie Hees. Aanmeldingen kunnen ook gedaan worden via de mail naar [email protected]

Het feest begint op vrijdag 27 augustus met een kindermiddag, aanvang 12.30 uur, waar kindergoochelaar Lange Jan aanwezig is om de jeugd te vermaken. Vanaf 20.00 uur vindt de keuring van versierde tuinen plaats. De VVVo-jury rijdt een route door het dorp om de versierde tuinen te keuren. Er wordt onderscheid gemaakt in twee categorieën: pure, groene, verlichte tuinen. Dit is de categorie voor de echte groenliefhebber en (hobby) tuinier. De andere categorie zijn de tuinen die versierd zijn in een actueel of origineel thema/onderwerp. Er wordt gekeurd op idee/originaliteit en uitvoering (netheid en afwerking).

Versierde kruiwagens

Zaterdag 28 augustus is om 9.30 uur de keuring van de versierde kruiwagens. Van de deelnemers wordt verwacht dat er een verhaal bij verteld wordt, net zoals dat normaal gesproken bij de optocht het geval is. Met een kruiwagen kunnen loopgroepen, wagenbouwers en natuurlijk nieuwe versierders in het klein versieren. ‘Wij hopen dat het fantaseren over een thema en het versieren van de wagen weer de lol brengt die er normaal vlak voor het feest is’, zegt het bestuur van VVVo Ruinen. Alle groepen en kruiwagens worden beoordeeld op idee/actualiteit, netheid en afwerking alsmede de algehele (aan)kleding. Dit alles leidt tot een puntentotaal, dat samen met het commentaar en natuurlijk de uitslag tijdens de barbecueworkshop wordt gepresenteerd. De jurering kan niet op de Brink plaatsvinden, maar vindt bij de bouwers thuis plaats.

Foto-opdrachtenspel

Tussen 13.00 en 16.00 uur vindt het foto-opdrachtenspel plaats. Het is volgens de organisatie een leuk spel waarbij deelnemers hun fantasie de vrije loop kunnen laten. ‘We geven ongeveer 100 locaties en een aantal attributen aan. Loop, fiets of rijd kriskras rond naar de aangegeven locaties en maak de leukste, gekste foto’s met je gezin of groepje!’

Zondag 29 augustus is er een online live barbecueworkshop, waarin onder begeleiding van Rik en Pascal van De Vleesch Juwelier heerlijke gerechten gemaakt kunnen worden. Er is ook dit jaar een menu voor deelnemers samengesteld. Een barbecuepakket is vooraf te bestellen bij de VVVo, zodat iedereen zeker weet dat ze ook dezelfde ingrediënten hebben. Aanmelden kan tot en met zondag 22 augustus via [email protected] met vermelding ‘BBQ Workshop’. De barbecue begint rond 16.00 uur, sommige dingen kunnen eerder worden voorbereid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen