Organisatie Zomerfeest Ruinerwold: zet de data maar in de agenda

Andere invulling van het Zomerfeest?
Andere invulling van het Zomerfeest?
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Het bestuur van het Zomerfeest in Ruinerwold houdt de deur voor het dorpsfeest van 8 tot en met 12 september op een kier. Er komt in ieder geval geen optocht van versierde wagens, want dat geeft teveel risico in deze coronatijd, vindt het bestuur.

„Ook al zou het feest ‘gewoon’ doorgaan, dit geeft nog te veel risico’s met het maken van de wagens en de mensen langs de kant van de weg. Dit alles is gewoon niet te controleren. Scheelt weer een hoop stress”, laat het bestuur weten.

Met de huidige regels zou een feest onder andere betekenen dat er vaste zitplaatsen zouden komen met anderhalve meter afstand van elkaar en grote hekken om het hele terrein met controle. „Want iedereen, ook de kinderen vanaf 13 jaar, die het feestterrein op wil, moet een negatieve test of een vaccinatiebewijs tonen. Dat is nogal wat”, stelt het bestuur vast.

De inwoners wordt opgeroepen om de data gewoon in de agenda te zetten. „We zijn sowieso al bezig om voorbereidingen te treffen voor een feest.” Vorig jaar werden de nodige online activiteiten georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen