Overstap Windows 10 inspireert criminelen

Foto: erspec_photo88 Foter CC BY-SA

Microsoftoplichters staan erom bekend dat ze opbellen met de mededeling dat er iets mis is met je computer, maar op dit moment grijpen ze de overstap op Windows 10 aan om mensen telefonisch op te lichten.

Hulp
De zogenoemde “Microsofbellers” beweren meestal dat de beveiliging van je computer niet goed is en dat ze je willen helpen. Maar ze hebben nu weer een nieuwe aanpak bedacht. Je wordt gebeld door een Engels, maar vaak wel slecht Engels, sprekend persoon die zegt dat je iets moet doen om over te kunnen stappen op de nieuwe versie van Windows. Maar ook dit is een truc. Deze criminelen willen gewoon toegang tot je computer.

18495846450_1ce51ae831_c

Je moet bijvoorbeeld op een link klikken, zodat de beller je computer kan overnemen. Er kan dan (uiteraard) van alles gebeuren, dat is elke keer wisselend, maar meestal eindigt het verhaal wel met het betalen van een geldbedrag. Soms zijn ze zo brutaal dat ze slachtoffers opnieuw benaderen.

Advies
Word je gebeld door iemand die zegt van Microsoft te zijn? Verbreek dan meteen de verbinding. Microsoft neemt nooit zomaar telefonisch contact op.

18709586962_42498a806f_c

Reacties