Stichting Promotie Ruinen heft zichzelf op, nieuwe werkgroep aan de slag

Activiteiten gaan gewoon door.
Activiteiten gaan gewoon door.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – De Stichting Promotie Ruinen heft zichzelf op, nadat het aan al haar verplichtingen heeft voldaan. De activiteiten van deze stichting worden ondergebracht in de op te richten werkgroep ‘De Heerlyckheid’, als onderdeel van Ondernemend Ruinen.

De nieuwe werkgroep gaat op 1 september van start. De opheffing heeft alles te maken met het feit dat de vrijwilligersorganisatie die promotie Ruinen is, wil organiseren zonder constante financiële uitdagingen. De vereniging Ondernemend Ruinen, met leden als grootste stakeholders van het toerismebeleid, wil graag inzicht krijgen in de kosten en baten van de activiteiten. Om aan de behoeften van beide partijen tegemoet te komen is deze oplossing overeengekomen.

Voor de vele vrijwilligers van Promotie Ruinen is deze wijziging amper merkbaar, want de activiteiten gaan door als voorheen. Dat gebeurt alleen onder de vlag van werkgroep ‘De Heerlyckheid’. De belangrijkste stap die hiermee is gezet, is het borgen van de continuïteit van de verschillende toeristische activiteiten en mede zorgdragen voor een blijvend levendig dorp.

Onlosmakelijk verbonden

Enerzijds leven van een toeristisch dorp als Ruinen en anderzijds zorgen voor levendigheid in en rond het dorp. Twee zaken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat voor de toekomst moeten blijven. Dat is de uitkomst van een rondgang bij de leden van Ondernemend Ruinen na intensief overleg met Stichting Promotie Ruinen.

Het primaire doel van Stichting Promotie Ruinen is het organiseren van activiteiten ten behoeve van het vermaak van toeristen. Zorgen voor de nodige reuring in en om het dorp, waarbij het dan gaat om bekende activiteiten als het Brinkfestijn in de zomermaanden, de kerstwandeling, de avond4daagse en de Scheperwandeltocht. Daarnaast heeft Stichting Promotie volop geparticipeerd in het project ‘Poort Dwingelderveld’, waarmee een aantal mooie resultaten zijn geboekt: de welbekende spandoekframes bij de invalswegen van het dorp, maar ook de aanzet tot de ontwikkeling van de gastvrije en doelgerichte website www.ruinen.nl.

Bron van inkomsten

Toerisme is een grote bron van inkomsten voor veel ondernemers in Ruinen. Voor horeca en recreatie is het een directe bron, voor de detailhandel en industrie een meer indirecte, maar zeker niet onbelangrijke. Door verschillende nieuw- en verbouwprojecten bij horeca- en recreatieondernemers in het dorp, is er veel bedrijvigheid en  werkgelegenheid gecreëerd voor lokale ondernemers uit met name de bouw, detailhandel en dienstverlening. Een mooi voorbeeld van de bekende uitspraak ‘als het regent bij de een, druppelt het bij de ander’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen