Vacature voor burgemeester van De Wolden is populair

Foto: Artizzl media

Zuidwolde – De vacature voor het burgemeesterschap voor de gemeente De Wolden is groot: liefst 32 belangstellenden hebben gesolliciteerd naar deze functie en willen wel opvolger worden van Roger de Groot. Het gaat om elf vrouwen en eenentwintig mannen. Roger de Groot vertrok per 1 juni naar de gemeente Noordoostpolder.

De reactietermijn voor de vacature sloot afgelopen maandag. Van de belangstellenden zijn er acht lid van de VVD, vijf van het CDA, acht van de ChristenUnie, drie van D66, één van GroenLinks, en zeven van hen zijn partijloos of hebben geen politieke partij genoemd.

De commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, zal gesprekken voeren met een aantal kandidaten. Daarna overlegt zij met de vertrouwenscommissie, die vanuit de gemeenteraad van de Wolden is samengesteld. Deze commissie draagt op basis van de eerder vastgestelde profielschets en te voeren gesprekken twee kandidaten voor aan de gemeenteraad.

Als de raad de voordracht overneemt, wordt de naam van de te benoemen voorkeurskandidaat openbaar gemaakt. Janny Vlietstra is tijdelijk waarnemend burgemeester in de Wolden. De procedure is erop gericht dat een nieuwe kroonbenoemde burgemeester begin 2022 aan de slag kan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen