Winnaars Kindermenu 2.0 te gast bij boerderij Straathof

Bij boer Straathof in Echten komen al heel veel schoolkinderen.
Bij boer Straathof in Echten komen al heel veel schoolkinderen.
Foto: Eigen foto

Echten/Ruinen – De winnaars van Kindermenu 2.0 kwamen donderdag naar boerderij Straathof. Het ging in dit geval om kinderen van de bso van IKC ’t Oelebröd uit Ruinen.
Eind 2020 ging de kookwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’ van start. Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond daagden basisscholen uit om een lekker, regionaal én gezond kindermenu te bedenken en op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants.

In februari kwamen de juryleden bij elkaar om de gezonde recepten van de kinderen uit De Wolden en Hoogeveen te beoordelen. De jury bestond uit Gert en Roelie Boverhof (’t Wapen van Ruinen), Hilda Mulder en Janita Tabak (wethouders), Lianne Braam (stagiaire JOGG) en Leoni Pleiter (JOGG-regisseur). De jury heeft veel mooie en gezonde recepten gezien, ieder jaar wordt het niveau hoger, zo zag de jury.

Veel recepten bevatten veel groenten, zijn kleurrijk en bevatten streek- en seizoen producten. Het winnende gerecht van De Wolden is bedacht door de buitenschoolse opvang van IKC ’t Oelebröd in Ruinen. Zij hadden ‘Bram de rammetjes’ bedacht, een soort bloemkoolburger. De groep heeft drie mooie prijzen gewonnen. Het recept staat in het derde kookboek van Kindermenu 2.0. In dit kookboek staan de winnaars van de twaalf Drentse gemeenten. Het recept staat op de menukaart van ’t Wapen van Ruinen en de groep mocht naar boerderij Straathof in Echten voor een voedseleducatie middag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen