De Wijk heeft een openbaar watertappunt

De Wijk – Op het schoolplein van IKC de Horst in De Wijk is woensdagmorgen een openbaar watertappunt in gebruik genomen. Het is het tweede  gratis watertappunt in De Wolden. De andere staat in Zuidwolde.

Kinderen van de school, fietsers en wandelaars kunnen hier voortaan hun bidon met water vullen. In totaal zijn er al bijna vijfentwintig tappunten in Drenthe.

Het initiatief voor het watertappunt is genomen door het Schoolplein/buurtpleinteam. Met name Margo Verhagen en Renate Ruigers hebben zich hiervoor ingespannen.  Onder toeziend oog van wethouder Hilda Mulder tapten de eerste leerlingen vanmorgen hun bidon vol.

Meer tappunten

Het tappunt is mogelijk gemaakt met behulp van Waterleidingmaatschappij Drenthe, Postcodeloterij Buurtfonds, de gemeente De Wolden en IKC De Horst met leden van team en leerlingen.  Leo Hendriks, directeur WMD was persoonlijk aanwezig bij de in gebruik name van het tappunt aan de Postweg. „We zijn drie jaar geleden begonnen met het aanleggen van tappunten in Drenthe. Omdat we het belangrijk vinden dat je overal water moet kunnen drinken, het is tenslotte de eerste levensbehoefte. In de tweede plaats zorgt het voor minder rondslingerende plastic flesjes, dat is ons een doorn in het oog.  Dus ook beter voor het milieu. En niet onbelangrijk: water uit de kraan, smaakt ook nog eens vele malen beter dan uit een plastic flesje.”

Directeur Eline Schuinder van IKC De Horst was ook blij. „Het past helemaal in het  kader van de vergroening van het schoolplein. Voor fietsers, wandelaars en sporters is dit een mooie aanvulling in het dorp. Daardoor zorgt het ook voor meer sociale controle, en hopelijk minder vandalisme op het schoolplein.”

Cheque voor de pluktuin

Margo Verhagen sprak namens de ouderraad haar dank uit voor de inzet. Van de Postcode Loterij Buurtfonds kreeg ze een cheque overhandigt van 4311 euro. Dit bedrag wordt ook gebruikt voor de pluktuin op het schoolplein.

Aan de Dorpsstraat in De Wijk komt binnenkort een bordje te hangen met een verwijzing naar het watertappunt. Op drinkwaterkaart.nl is te zien waar gratis water kan worden getapt. In Nederland kan dat op meer dan 1800 plekken.  Alle leerlingen van De Horst kregen een bidon.

Reacties