KIOS Ruinerwold doet mee aan minicompetitie in de regio

Kangoeroefestijn KIOS.
Foto: Roel Jalvingh

Ruinerwold- Met de geplande wijzigingen in de corona maatregelen per 5 juni  ontstaan weer mogelijkheden voor de jeugd om daadwerkelijk wedstrijden te gaan spelen. Dat gaat ook gebeuren bij KIOS in Ruinerwold.

De korfbalbond KNKV is in overleg met de verenigingen druk doende om een mini competitie te gaan laten plaatsvinden in de maand juni voor de jeugd categorieën F tm A-jeugd. Dit zal zijn op zaterdag 12, 19 en 26 juni. Wat is nou leuker dan echte wedstrijden spelen, dus KIOS heeft zich hiervoor ook aangemeld.

Leeftijdscriteria

Na inventarisatie bij de verenigingen is besloten deze competitie te gaan spelen op basis van de leeftijdscriteria voor het komende seizoen, omdat al heel veel verenigingen zich al op het nieuwe seizoen richten. Ook bij KIOS was die keuze al gemaakt en trainen de teams vanaf deze week al in de teamsamenstellingen voor volgend jaar.

De competitie gaat in regionaal verband gespeeld worden. Gekeken wordt wel naar een sterkte indeling, maar de regionale indeling zal de overhand krijgen. Per poule vier teams, waarbij dus of 2x thuis en 1x uit wordt gespeeld, of 1x thuis en 2x uit. ‘Dat klinkt wellicht niet eerlijk, maar het belangrijkste is dat we weer wedstrijden kunnen spelen tegen andere verenigingen. Waarschijnlijk wel zonder publiek, helaas. Uiteraard mogen de ouders/verzorgers die voor het vervoer naar de uitwedstrijden mee gaan wel de wedstrijd bekijken.’

Niet voor senioren

Voor de seniorenteams is dit nog niet mogelijk. Zij mogen vanaf 5 juni wel weer volledig onderling wedstrijden spelen en met weerstand trainen. Dus tijdens de trainingen hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden als dat vanuit de specifieke spel/trainingssituatie niet voorkomen kan worden.

‘Met de uitspraken van minister Hugo de Jonge over het waarschijnlijk per 1 september volledig weer los laten van de corona beperkingen zien we na de zomer de mogelijkheden voor een normale start van de competitie voorhanden. Laten we hopen dat dit ook werkelijkheid gaat worden en elkaar dan ook weer langs de lijn kunnen ontmoeten’, aldus het KIOS-bestuur.

Voor de periode tussen juni en september zijn inmiddels ook mooie plannen gelanceerd. ‘Als we samen hieraan invulling kunnen geven, gaan we weer vol vaart vooruit. Tot gauw op het veld.’

Reacties