Moestuintje van De Rozebottel in Koekange moedwillig vernield

Alles weg.
Foto: Eigen foto

Koekange – De moestuin van openbare basisschool De Rozebottel in Koekange is leeggeroofd. Onbekenden lieten een ravage achter en namen bijna alle vers gepote plantjes mee. Dekinderen reageerden vanmorgen uitermate verdrietig, maar hebben de rug alweer gerecht. Van alle kanten worden inmiddels nieuwe plantjes aangeboden.

‘Eigenlijk kunnen wij er geen woorden voor vinden!! De leerlingenraad heeft in samenwerking met de oudervereniging een moestuintje aangelegd. Vol enthousiasme hebben ze binnen de groentemaatjes opgekweekt. Gisteren konden ze de moestuin in! Ze zijn er heel druk mee geweest en waren erg trots. Dan weet je niet wat je ziet als je ‘s morgens op school komt. Bijna alles moedwillig vernield!!’, laat de school via facebook weten.

Buurtonderzoek

‘Wie doet zoiets?? We begrijpen dit niet. De leerlingen gaan een buurtonderzoek doen! Ik ga het bespreken met de wijkagent. Als iemand iets heeft gezien of gehoord dan willen wij dit heel graag weten. Dit is toch onaanvaardbaar!! Je mag bellen met school of een mail sturen naar [email protected] De daders moeten aangesproken worden!’

Reacties