‘Mina, het ware verhaal’ in raadsvergadering gepresenteerd

Overhandiging aan de eerste burger.
Overhandiging aan de eerste burger.
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Tijdens de raadsvergadering van 27 mei boden Mina Koes en Remmelt van der Hulst een prachtige dichtbundel aan. Burgemeester Roger de Groot nam de honneurs waar; de raadsleden en wethouder Hilda Mulder waren digitaal aanwezig, zij kunnen allemaal rekenen op een boekje. Mina en Remmelt zijn de hoofdrolspelers van het grote openluchttheaterstuk Mina Koes.

Wegens corona is dit theaterstuk verplaatst naar augustus 2022,waarbij de tickets geldig blijven. Om het gat op te vullen, wordt deze zomer een wagenspel (rondtrekkend buitentheater) opgevoerd op diverse plekken in De Wolden en omgeving. Een vrolijk stuk met een heel ander verhaal dan de grote voorstelling.

VIP-uitnodiging

Burgemeester Roger de Groot heeft tijdens de raadsvergadering, per schep, een speciale VIP uitnodiging in ontvangst genomen voor het theaterstuk in 2022.

Wie nu al geïnteresseerd is in het verhaal van Mina Koes kan, ‘Mina, het ware verhaal’ raadplegen. Gemaakt door de Zuidwoldiger schildersclub ‘Art en Zo’ en ‘Het Light Verse Collectief’ op initiatief van Het Huus van de Taol. Het is een prachtig boek met het verhaal van Mina Koes in een twintigtal schilderijen met lichtvoetige gedichten.

Het boekje wordt ter verkoop aangeboden via enkele ondernemers uit Zuidwolde. Tijdens de komende expositie van de schilderijen en tijdens het wagenspel dat in augustus wordt opgevoerd, is het boekje ook verkrijgbaar.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen