Dunninghe in de Wijk wordt uitgebreid met 14 aanleunwoningen

Dit is de nieuwe situatieschets.
Dit is de nieuwe situatieschets.
Foto: Gemeente

De Wijk – Woonzorgcentrum Dunninghe in de Wijk wordt uitgebreid met 14 aanleunwoningen. Het college van B en W van de gemeente De Wolden heeft besloten aan de plannen te willen meewerken. Het gaat om woningen aan de Julianaweg op de plek bij Dunninghe waar nu nog een groot grasveld is gelegen.

Daarvoor met het bestemmingsplan worden aangepast. Uitbreiding is nodig om woonzorgcentrum Dunninghe toekomstbestendig te maken. Een deel van de huidige 15 aanleunwoningen wordt verbouwd naar zorgappartementen. Op deze manier kan in de Wijk volgens het college worden voorzien in complexere zorg. De nieuwe bebouwing zal bestaan uit twee bouwlagen met een kap. De plannen hebben eerder dit jaar zes weken ter inzage gelegen en er zijn geen zienswijzen op ingediend.

Twee bouwlagen

Actium gaat de nieuwe vleugel met 14 aanleunwoningen in de sociale huursector realiseren. Na oplevering van de nieuwbouw worden 15 al bestaande aanleunwoningen (huur) omgezet naar intramurale zorgplaatsen. De nieuwe bebouwing bestaat uit twee bouwlagen met een kap. Met deze opzet wordt aangesloten op de bestaande bebouwing op het terrein. Op de begane grond bevinden zich zes woningen en verder bergingen. Op de verdieping worden acht woningen gerealiseerd. Aan de oostkant van het gebied wordt het ooievaarsnest teruggeplaatst. Er komt tevens een groot aantal parkeerplaatsen. De voormalige bibliotheek wordt door de plaatselijke huisartsen verbouwd tot praktijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen