Koop Drost is de Zuidwoldiger van het Jaar

Daar gaat Koop te paard.
Daar gaat Koop te paard.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde- Koop Drost is verkozen tot Zuidwoldiger van het Jaar. Dat werd vrijdagavond al voor een enkeling duidelijk toen hij te paard door de Hoofdstraat ging,  waarna hij bij het gemeentehuis zijn tegel tussen de klinkers plaatste.

De verkiezing is een activiteit van de Ondernemersvereniging Zuidwolde en wordt al sinds 2012 gehouden. Toen werd de nieuwbakken burgemeester Roger de Groot gekozen, daarna volgde een keur aan inwoners. Door corona was er vorig jaar geen verkiezing en kon de winnaar van 2019, Marjan Steenbergen, een extra jaar genieten van haar titel. Omdat er ook dot jaar geen Oranjeavond is, werd het nu allemaal online afgehandeld met meerdere filmpjes. 

Bloemen voor Koop.

Met kop en schouders

Koop Drost treedt eindelijk in de voetsporen treedt van zijn illustere kameraad Jaap Wieken. De jury liet weten dat de keuze voor Koop Drost unaniem was, zeker gezien het aantal nominaties vanuit de bevolking. „Hij stak er met kop en schouders bovenuit “, wist Westerbeek. De burgemeester somde staande bij de voordeur van Drost de lange lijst op: veilingmeester en rummikub-organisator bij de Ontmoetingskerk, tonpraatavonden, weddenschappen aangaan, zoals de Cascaderun uitlopen op klompen, oudejaarscabaret Reuring, nieuwjaarsbingo en Zuudwoldger avondklokquiz in coronatijd, druk voor ZZVV en het organiseren van ludieke acties in het dorp. Westerbeek noemde nog zijn verhalen op Facebook, waarbij hij volgens de jury zichzelf zeker niet spaart. Drost is ook eigen baas geworden en hoopt in het post-coronatijdperk weer actief te kunnen zijn als tonprater. Daarbij is hij aanjager van het Foute Kuierpad, een evenement dat komende zomer op de rol staat in Zuidwolde.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen