Groene containers in De Wolden worden tijdelijk extra geleegd

Foto:

Zuidwolde – In de maanden april, mei en juni worden de groene containers in de gemeente De Wolden vaker geleegd dan normaal. Dat is naar aanleiding van opmerkingen die inwoners maakten op een bewonersbijeenkomst naar aanleiding van de invoering van diftar, het gedifferentieerd ophalen van (grijs) restafval.

Met de invoering van diftar is de lediging van de gft-container naar een driewekelijkse inzameling gegaan. Tijdens de inwonersbijeenkomst in 2019 werd aangegeven dat de ledigingsfrequentie in het voor-en najaar wellicht te weinig is in verband met extra tuinafval, gazonmaaisel en blad. Daarom is besloten om in het voorjaar de gft-container drie keer extra te ledigen. In het najaar worden 50 extra bladkorven bijgeplaatst in de periode half oktober tot half december.

Extra inzameldagen

De extra inzameldagen zijn te vinden in de app AfvalWijzer of op mijnafvalwijzer.nl. De inzameldagen wijken af van de normale inzameldagen, omdat met een drieweekse cyclus wordt gewerkt. De eerste ronde is van 22 tot en met 28 april, de tweede ronde is van 12 tot en met 20 mei en de derde ronde is van 1 tot en met 8 juni.

De gemeente gaat de resultaten van de extra inzamelingen monitoren en analyseren. In de zomer wordt besloten of de extra inzamelingen van toegevoegde waarde zijn. En ook in de volgende jaren zullen plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen