Echten valt in de prijzen bij initiatiefrijk De Wolden

Brinkje in Echten.
Brinkje in Echten.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Drie projecten krijgen subsidie vanuit de regeling ‘Initiatiefrijk De Wolden 2019-2021’. In totaal ontvangen zij ruim 38.000 euro. Echten krijgt geld voor een nieuw beeld op de brink en voor het multifunctionele trapveldje. Ruinen kan een bijdrage tegemoet zien voor sfeerverlichting in de winterperiode.

Met het fonds Initiatiefrijk De Wolden ondersteunt de gemeenteraad van De Wolden projecten van inwoners die een bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente. De totale kosten van deze drie projecten bedragen 100.000 euro. Dit betekent dat met 38.000 euro subsidie, naast de vrijwillige inzet van de inwoners, sponsoring van bedrijven en subsidies van fondsen, projecten kunnen worden gerealiseerd die anders niet tot stand waren gekomen.

In Echten vallen ze deze ronde dubbel in de prijzen. Stichting Echtener Es gaat een ‘nieuwe Nienke’ plaatsen op de lege sokkel. Het beeld van Nienke is vorig jaar gestolen. Nienke hoorde bij Echten en had een prominente plaats op de Brink. De kale sokkel geeft nu een trieste aanblik, de Brink is niet meer compleet. Doel is om door middel van het plaatsen van een nieuw beeld te zorgen voor een mooi en compleet ingerichte Brink. Het beoogde beeld is onderhoudsvrij, gemaakt van een duurzaam edelmetaal, en moeilijk om te smelten. Het enige onderhoud is twee keer per jaar schoonmaken, dit gebeurt door vrijwilligers. De bijdrage uit Initiatiefrijk De Wolden is 3.000 euro.

Multifunctioneel trapveld

Het tweede project is Echten is het multifunctioneel trapveld. Dorpsbelangen Echten is de aanvrager en het doel is om een multifunctioneel speel- en ontmoetingsveld te realiseren naast de school. Dit veld zorgt voor ontmoeting, sport, spel en beweging. Het dagelijks toezicht ligt bij de vrijwilligersgroep en direct betrokken ouders en aanwonenden. Het groenonderhoud ligt bij de gemeente. De bijdrage uit Initiatiefrijk De Wolden is 15.314 euro.

Sfeerverlichting

Het derde en laatste project speelt zich af in Ruinen. Ondernemend Ruinen wil het dorp met de aan te brengen sfeerverlichting mooier, gezelliger en aantrekkelijker maken in de winter. Er zijn plannen om in de adventtijd meer activiteiten op en om de Brink te organiseren. Het aanbrengen en opruimen van de verlichting gebeurt door vrijwilligers, dat is al vele jaren zo bij het plaatsen van de bloembakken. Ondernemend Ruinen neemt het beheer en onderhoud van de verlichting voor haar rekening. Aansluitingen en elektra worden verzorgd door een erkende installateur, de bijdrage uit Initiatiefrijk De Wolden bedraagt 20.000 euro.

Meer informatie over initiatiefrijk De Wolden is te vinden op http://dewolden.nl/initiatiefrijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen