Besloten opnames voor educatieve jeugdserie bij de Wemme

Foto: mj Jonkers
Zuidwolde – Momenteel produceert Every Media een educatieve jeugdserie over de Tweede Wereldoorlog. De productie wordt gerealiseerd in samenwerking met de Publieke Omroep en vanaf vandaag toe en met zondag worden opnames gemaakt bij museum De Wemme in Zuidwolde.
Op het terrein van museum De Wemme is ren barak neergezet en naast deze barak komt een aantal decorelementen, denk hierbij aan bijvoorbeeld een hek van prikkeldraad. Het terrein wordt in de periode van 19 tot en met 22 maart gebruikt als filmlocatie waar verschillende concentratiekamp-scenes worden opgenomen. Zodoende kan het voorkomen dat er figuranten en acteurs te zien zijn in SS-uniformen met wapens of in een streepjespak.
Gezien het onderwerp van de serie en de huidige Covid-19 situatie betreft het een “gesloten set”. Dit betekent dat het niet de bedoeling is dat mensen naar de set komen om naar de opnames te kijken.
Voor de mediabranche geldt een speciaal Covid-19 protocol, hierdoor is het toegestaan om opnames te laten plaatsvinden met grotere groepen mensen.

Anne Frank

Every Media is producent van het Videodagboek van Anne Frank, waarin haar leven wordt gevolgd vanaf 29 maart 1944. Er zijn 15 episodes, die worden gevolgd door 7 educatieve video’s die duidelijk moeten maken dat het om een waargebeurd verhaal gaat met thema’s als discriminatie, zondebokken, het maken van keuzes en vrijheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen