Kamerlid Stieneke van der Graaf op werkbezoek in De Wolden

Stieneke op bezoek bij Victory.
Stieneke op bezoek bij Victory.
Foto: CU

Ruinerwold – Kamerlid en kandidaat van de ChristenUnie Stieneke van der Graaf heeft vrijdag een werkbezoek aan De Wolden gebracht. Zij begon met een bezoek aan Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe in Ruinerwold. Daar kreeg zij uitgelegd hoe deze coöperatie partijen en belangen bij elkaar brengt om met innovatieve initiatieven tot een beter leefbare regio te komen, waar het goed wonen, werken en recreëren is. “Bij de gebiedscoöperatie zie ik de kracht van samenwerking in de regio”, aldus Stieneke van der Graaf.

Stieneke bij de Gebiedscoöperatie, rechts Jan van Goor.

Speciale aandacht vroegen wethouder Gerrie Hempen en Rendo-directeur Eddy Veenstra voor hun plannen om voor 2030 in onze regio volledig op groen gas over te stappen. Huidige wetgeving verhindert dat lokaal geproduceerd (groen) gas ook lokaal geleverd kan worden. Stieneke zegde toe dat dit signaal de nodige aandacht in haar fractie en politiek Den Haag zal krijgen.

Victory

Daarna bezocht zij de kleinschalige zorginstelling Victory voor beschermd en begeleid wonen in Linde. De ChristenUnie verlangt naar een samenleving waarin we aandacht voor elkaar hebben. Het werd voor het kamerlid tijdens haar bezoek al snel duidelijk hoe goed het bewoners doet als zij de juiste aandacht krijgen. Eén van de moeders van de bewoners had het niet treffender kunnen zeggen: “Victory is het thuis van mijn zoon. Toen hij daar ging wonen is een last van mij afgevallen!” Bij Victory zag Stieneke een liefdevolle en veilige plek voor de bewoners: “Mooi om van hen zelf te horen dat ze zich zo thuis voelen en tot hun recht kunnen komen. Zorg voor elkaar komt hier helemaal tot zijn recht.”

Kamerlid Stieneke van der Graaf ziet het als haar opdracht om het geluid van de regio in Den Haag te versterken. Daarom maakt zij tijdens de verkiezingscampagne een tour langs de regio’s. Vrijdag was Drenthe aan de beurt, met een bezoek aan Meppel, De Wolden en Hoogeveen. Ook daar werd het Stieneke duidelijk dat er veel goede dingen in de regio (Drenthe) gebeuren, die de moeite waard zijn om te versterken in Den Haag en de moeite waard zijn om voor te vechten om belemmeringen weg te nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen