Pannenkoekendinsdag bij de Ontmoetingskerk in Zuidwolde

Pannenkoeken bakken. Voorbeeld foto.
Pannenkoeken bakken. Voorbeeld foto.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Heel de Ontmoetingskerk bakt. En dan geen taarten, cakes of koekjes, maar pannenkoeken. Daarmee sluit ze aan bij een oude traditie. Hoe leuk is dat? Alles voor het goede doel en lekker.

Dinsdag 16 februari is het Pannenkoekendinsdag, of Vette Dinsdag, of Mardi Gras, of Pancake Tuesday. Zomaar wat benamingen van de dag vóór de sobere vastentijd. Van oudsher vierde men deze avond nog even flink feest en moest de voorraadkast worden leeggemaakt, die vaak vol lag met meel, boter, eieren, melk en suiker. En wat kon je daar nu beter van maken dan pannenkoeken?

Al een aantal jaar organiseert de Ontmoetingskerk in Zuidwolde in deze tijd een pannenkoekenrestaurant voor het goede doel. Die goede traditie wil de kerk ook dit jaar vasthouden, alleen wordt het dan een Pannenkoekenrestaurant@home. Iedereen wordt uitgenodigd thuis pannenkoeken te bakken en tegelijk geld te storten voor het goede doel, dit jaar de Voedselbank Zuidwest-Drenthe (NL12 RABO 0146149254) Wie geen zin of tijd heeft om te bakken, kan zich  aanmelden en dan worden er 2 stuks per persoon thuisbezorgd, coronaproof. Uiteraard wel in ruil voor een gift.  Iedereen kan mee doen!

Meer info: Yvonne Kuijer [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen