Winterweer treft dienstverlening gemeente, scholen dicht

Sneeuwschuivers actief in Alteveer.
Sneeuwschuivers actief in Alteveer.
Foto: Henk Sieders

Zuidwolde – De winterse taferelen hebben ook invloed op de nieuwe werkweek. De gemeente De Wolden laat weten dat het zeker invloed heeft op de dienstverlening vandaag. Alle basisscholen zijn gesloten vandaag, een extra dag dus en er wordt gekeken of dit morgen ook nog moet.

‘Ook wij hebben last van het weer. We doen ons best om op het werk te komen. Momenteel zijn we daardoor beperkt bereikbaar. We willen u vragen alleen in geval van nood contact met ons op te nemen. Heeft u een vraag die minder dringend is, dan willen we u vragen om later deze week contact met ons op te nemen. Wij hopen op uw begrip. Doe voorzichtig, pas op elkaar en blijf zoveel mogelijk thuis’, laat de gemeente weten op Facebook.

Ook de scholen zich dicht. Wolderwijs stuurde alle ouders op zondag al een bericht: ‘We hebben in de afgelopen uren de berichten van het KNMI in de gaten gehouden om op basis hiervan te kunnen besluiten of het maandag veilig en verantwoord is om medewerkers, kinderen en ouders de weg op te laten gaan richting school, kinderopvang of noodopvang. We hebben besloten dat we het niet veilig en verantwoord vinden. Onze scholen, kinderopvang en noodopvang zijn daarom gesloten.’ Omdat niet alle kinderen beschikken over een device, wordt er vandaag ook geen online onderwijs verzorgd. ‘Maandag zullen wij, op basis van de berichten van het KNMI en intern overleg, opnieuw bepalen hoe we dinsdag en de komende dagen zullen moeten besluiten.’ Wolderwijs spreekt de hoop uit dat de sneeuw ouders en kinderen, ondanks de overlast, een welkome afleiding biedt.

Horrorscenario

Het was dagen tevoren aangekondigd als een soort horrorscenario, maar het viel zondag best nog wel mee met de overlast. Natuurlijk besneeuwde wegen en een harde wind, maar wanneer je gewoon een wandeling maakte, was het prima toeven buiten. Wel lekker warm aankleden, maar dan is het ook vandaag best genieten.

Met name voor de kinderen is het prachtig en reken er maar op dat er flink in de sneeuw gespeeld wordt. De sneeuw is overigens niet heel geschikt voor het maken van sneeuwpoppen, het is vooral droge poedersneeuw die door de lucht dwarrelt. Misschien een beetje water toevoegen?

Hoe is en was dat in de dorpen van De Wolden? Mail je foto’s en/of filmpjes door naar [email protected]

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen