Wie verdient een knuffel op deze internationale knuffeldag?

Wie verdient een extra knuffel?
Wie verdient een extra knuffel?
Foto: Pixabay

Zuidwolde – Het is vandaag Knuffeldag. Wie ga jij knuffelen? Een leeuw in Wildlands, net als dit meisje? Al moet je die leeuw dan wel uitnodigen, want je komt door de lockdown Wildlands niet in. En wie je ook wilt knuffelen: lastig wordt het hoe dan ook in de steeds strengere lockdown-toestand. Eigenlijk mogen we alleen nog maar iemand uit het eigen huishouden knuffelen.

Maar wie zou een stevige welgemeende knuffel in deze tijden nu echt verdienen? De horecabaas die al maanden met zijn handen in het haar zit? De kappers die al maanden juist niet meer aan het haar van hun klanten mogen zitten? De ouderen die weer wat meer opgesloten zitten in hun verzorgingshuizen? De harde werkers in de supermarkten? Al die misschien nog wel hardere werkers in de zorg? Toch maar de regering van dit land, want makkelijk is het allemaal niet om ene crisis als deze in goede banen te leiden. Of gewoon een geheel iemand anders?

Amerikaanse dominee

Het idee voor Knuffeldag komt van de Amerikaanse dominee Kevin Zaborney. Hij bedacht in 1986 dat de Amerikanen wel wat meer hun gevoelens mogen uiten. Dat doet een deel van de Amerikanen momenteel zeker, maar dat is waarschijnlijk niet wat Zaborney bedoelde.

Laten we in De Wolden dan maar in kleine kring invulling geven aan die goede gedachte van de dominee en een dierbare uit ons huishouden vandaag een flinke knuffel geven…

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen