Oud-wethouder Jan van ’t Zand krijgt erepenning De Wolden

Zuidwolde – Tijdens zijn digitale afscheidsfeestje werd oud-wethouder Jan van ’t Zand vrijdagmiddag getrakteerd op de erepenning van de gemeente De Wolden. De uitreiking was live te volgen via internet op dewolden.nl/afscheid. Burgemeester Roger de Groot reikte de penning uit als blijk van waardering.

„Jan van ’t Zand kreeg deze erepenning omdat hij zich op uitzonderlijke wijze heeft onderscheiden met zijn verdiensten. Hij heeft het gemeentelijke belang op bijzondere wijze gediend. Hij heeft bijdrage geleverd aan de totstandkoming, de opbouw en de ontwikkeling van gemeente De Wolden”, zo laat de gemeente weten.

Uitzonderlijke waarde

In een lange periode van bijna 35 jaar heeft Jan van ’t Zand in zijn functies als raadslid, fractievoorzitter, voorzitter van de vertrouwenscommissie, vicevoorzitter van de raad en wethouder het belang van de huidige gemeente De Wolden gediend. Ook was hij van uitzonderlijke waarde voor de gemeenschap van De Wolden.

Met de uitreiking van deze erepenning zijn er in totaal negen uitgereikt in De Wolden. Hans Hoving, Jan Tijink, Sjoerd Kremer, Korie Homan, Bert Damming, Ank van der Ziel, Christel Vandermaelen en Jan ten Kate gingen de oud-wethouder voor.

Lees ook Jan van t Zand met pensioen: afscheid van een betrokken en authentiek mens

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen