Fietsclub in Westerveld legt nieuwe mountainbikeroute aan

MTB-wedstrijd Ruinen.
MTB-wedstrijd Ruinen.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Vledder – FietsZe, de race & mtb club die in 2018 is opgericht door een groep enthousiaste fietsers uit Vledder en omliggende dorpen, begint binnenkort bij Doldersum met de werkzaamheden voor de aanleg van een mountainbikeroute. Deze route maakt deel uit van een plan voor de aanleg van 55 km aan moutainbikeroutes in Vledder en omgeving. De nieuwe mtb-routes worden opengesteld voor iedereen, zowel leden als niet-leden. De routes komen hoofdzakelijk op de terreinen van de Maatschappij van Weldadigheid, Staatsbosbeheer en Stichting Het Drentse Landschap.

Zowel de Provincie Drenthe, de gemeente Westerveld en de genoemde grondeigenaren ondersteunen de club in het initiatief voor de aanleg. Mountainbiken maakt een sterke groei door en kan een substantiƫle bijdrage leveren aan de fietsambities van bijvoorbeeld de provincie Drenthe. Ook deze coronatijd bewijst dat sporten en bewegen in de openbare ruimte belangrijk is.

Beperking

Sporten doe je samen vandaar dat er bij de aanleg van de mtb-routes ook aandacht is voor mensen met een beperking. De gemeente Westerveld heeft het VN-verdrag van rechten van mensen met een beperking geratificeerd. Om iedereen de mogelijkheid te bieden te genieten van de nieuw aan te leggen mtb-route wordt voor deze doelgroep een aangepast parcours gerealiseerd. Het Platform Gehandicapten Westerveld en Sport Drenthe zijn blij dat er ook voor deze doelgroep aandacht is.

Uiteraard wordt de veiligheid voor de rijders en andere gebruikers zoveel mogelijk gewaarborgd. Daarbij hanteert de club als uitgangspunt dat de zorg voor een verantwoord gebruik van onze omgeving belangrijk is, met respect voor de natuur en voor de medegebruikers van het gebied.

Verbinding

FietsZe race & mtb wil een verbinding leggen tussen wielerliefhebbers uit de dorpen niet alleen in Zuidwest Drenthe, maar ook uit het aangrenzende Friesland en Overijssel. De leden komen niet alleen uit Westerveld maar ook uit de Stellingwerven en andere gemeenten.

Het doel van de vereniging is het fietsen, in de meest brede zin van het woord, te bevorderen in de regio. De initiatiefnemers merkten dat er steeds meer behoefte kwam aan goede voorzieningen voor mountainbikers. In de omringende gebieden zijn al mooie routes aangelegd maar rondom Vledder waren er nog geen voorzieningen voor mountainbikers terwijl de omgeving daar uitermate geschikt voor is. ‘Wij willen, samen met andere gebruikers, genieten van de mooie omgeving.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen