Vanessa Gosselink-van Dijk gestart als interim gemeentesecretaris

Foto: Artizzl media

Zuidwolde – De gemeente De Wolden heeft in Vanessa Gosselink-van Dijk een interim gemeentesecretaris gevonden die tijdelijk Nanne Kramer vervangt.┬áMet het vertrek van Nanne Kramer per 1 oktober 2020 is de vacature van gemeentesecretaris en directeur van de ambtelijke organisatie ontstaan.

Vanessa Gosselink.

Het college van B en W van De Wolden en het college van B e W van Hoogeveen hebben er beide voor gekozen om ieder een eigen interim gemeentesecretaris aan te stellen. Samen vormen zij de directie van de ambtelijke organisatie. Tijdens de interim-fase zal de structurele invulling van de positie van gemeentesecretaris/directeur verder vorm krijgen.

Adviesrapport

Vanessa Gosselink-van Dijk is op 1 januari gestart als interim gemeentesecretaris. Vanessa is bij verschillende gemeenten werkzaam geweest als interim gemeentesecretaris en directeur bedrijfsvoering en organisatieontwikkeling. Meest recent bij de gemeenten Dronten en Hardenberg. In opdracht van het college van B en W schreef zij eind 2020 het Adviesrapport gemeente De Wolden.

Jan Scholten is benoemd tot interim gemeentesecretaris in gemeente Hoogeveen, hij start op 1 februari. Jan Scholten is inmiddels 42 jaar werkzaam in de publieke dienst, waarvan de eerste 20 jaar bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarna in verschillende directiefuncties bij gemeente Haarlem en gemeente Dordrecht.

Samen voeren Vanessa en Jan de directie van de ambtelijke organisatie: Samenwerkingsorganisatie De Wolden Hoogeveen. Ze zijn beiden aangesteld tot de zomer met een verlengingsmogelijkheid tot eind oktober.

Reacties