Online in gesprek met docenten Drenthe College

Foto:

Meppel/Emmen – Wie op zoek is naar een geschikte mbo-opleiding, moet eens bij het Drenthe College kijken. Die school helpt kiezen. In de week van 25 tot en met 29 januari is het bij de school voor middelbaar beroepsonderwijs mogelijk om online in gesprek te gaan met een docent. Het Drenthe College heeft vestigingen in Meppel, Assen en Emmen.

Ook studentadviseurs helpen graag met een beroepskeuzetest of specifieke zorgvraag. Geïnteresseerden kunnen zich tot woensdag 20 januari aanmelden via drenthecollege.nl/openhuis.

Vanwege de coronamaatregelen gaat het fysieke Open Huis in januari niet door. Ter vervanging is gekozen voor individuele gesprekken van ongeveer 20 minuten online. De individuele gesprekken zijn speciaal bedoeld voor vierdejaars leerlingen van de middelbare school, mbo-studenten die willen doorstromen en geïnteresseerden in volwassenonderwijs. De docent of studentadviseur neemt na aanmelding contact op om een online afspraak te maken.

Nieuwe horeca-opleiding

Nieuw is de opleiding Leidinggevende Keuken, niveau 4. Vanaf september 2021 gaat deze opleiding op de locatie in Emmen van start. Dit is een horeca-opleiding voor studenten met een passie voor het koksvak en leidinggeven.

Bij de opleiding Verzorgende-IG is het mogelijk om alleen deze opleiding te volgen, maar ook om deze te combineren met de opleiding Begeleider Specifieke Doelgroepen of Begeleider Gehandicaptenzorg. Dat betekent twee diploma’s in drie jaar.

Op drentcollege.nl/studiekeuze is een webpagina ingericht om geïnteresseerden te helpen bij hun studiekeuze. Belangstellenden kunnen in gesprek gaan met studenten, ervaringsverhalen lezen of video’s van onder andere de DC-locaties  in Assen, Emmen en Meppel bekijken. Voor vragen of meer informatie kan op werkdagen van 08.00 tot 16.30 uur contact op worden genomen met het Infoteam via [email protected], 0800-8812345 (gratis), WhatsApp: 06 30229732 of via de live-chat op drenthecollege.nl.

Reacties