Briljanten jubileum voor Willem en Grietje Alberts

Willem en Grietje Alberts.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Willem en Grietje Alberts uit Ruinerwold vieren vandaag hun 65-jarig huwelijksjubileum. Wel even wat anders dan vijf jaar geleden, maar ze accepteren het en geven aan dat er voor familie en buren nog wel een feest inzit als corona onder de duim is gekregen.

De 86-jarige Grietje liep zelf het coronavirus op en bracht met haar Willem (93) de feestdagen in quarantaine door. Ze kregen wel drie kerstdiners gehad van de dochters, heel veel last hebben ze van het virus gehad.

Grietje werd geboren op de Bloemberg, Willem zag het levenslicht aan de Oshaarsweg in Koekange. Ze kwamen elkaar tegen op een dansavond in de Wijk, de trouwerij was in Zuidwolde en er kwamen uiteindelijk vier dochters en vijf kleinkinderen, alsmede een achterkleinkind. Ze gingen haast iedere week dansen en genoten van het leven, zoals ze dat nu nog steeds doen. Willem en Grietje redden zich nog prima aan de Larijweg, met een klein beetje hulp.

Huishouden

Grietje ging naar de Huishoudschool aan het Prinsenplein in Meppel, daarna kon ze de handen thuis uit de mouwen steken in het huishouden en op de boerderij. Hun eerste huis stond op Bloemberg, daarna trokken ze naar een boerderij in Koekange. Zoals destijds gebruikelijk hadden ze van alles wat: een varken, wat kippen, konijnen en een koe, later wat meer. Melkvee, wat tot ruim dertig jaar geleden bij Willems pensionering nog 35 stuks vee was. Daarna gingen ze hobbymatig door met de boerderij. Vol trots vertelt Grietje hoe het met de twee rechterhanden van haar man gesteld was en is. ‘Je staat er versteld van. Hij heeft die twee kasten zelf gemaakt’, wijst ze de huiskamer in. Daar staan twee kasten, waarvan iedereen zou zeggen dat die kant-en-klaar gekocht waren. Bij andere boerderijen timmerde hij in de stallen.

Reacties