Coronavaccinatie is nu ook in Drenthe begonnen

Foto:

Assen – GGD Drenthe is maandagmorgen gestart met het vaccineren van de eerste zorgmedewerkers. De Drentse gezondheidsdienst doet dit in het pas geopende Test- en Vaccinatiecentrum Drenthe bij het TT-circuit in Assen.  Zorgmedewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen zijn als eerste aan de beurt.

De afgelopen weken is met man en macht gewerkt aan het realiseren van een vaccinatielocatie die aan alle eisen voldoet. Hans Kox, directeur publieke gezondheid van GGD Drenthe: “We zijn heel blij dat we kunnen beginnen met vaccineren. We hebben hier met onze medewerkers en partners in een recordtijd een heel goed test- en vaccinatiecentrum opgebouwd en dan is het mooi om te zien dat het werkt zoals het bedacht is.”

250 tot 300 per dag

GGD Drenthe vaccineert 250 tot 300 zorgmedewerkers per dag. Hiervoor zijn in eerste instantie vijf vaccinatiestraten in gebruik. Via het landelijke nummer worden afspraken ingepland. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, kan de GGD uitbreiden tot ruim 30.000 vaccinaties per week. Het Test- en Vaccinatiecentrum is 7 dagen per week geopend tussen 9.00 – 17.00 uur. Als het nodig is worden de openingstijden verruimd.

Het Test- en Vaccinatiecentrum Drenthe ligt bij het TT circuit. Het adres is De Haar 11 in Assen. Met de auto volgt men de A28 en neemt Afslag 31A (Assen Zuid). Terplekke verlaat men de auto om lopend het complex binnen te gaan. De locatie is ook bereikbaar met  het OV. Stadsbuslijn 1 vertrekt vanaf het centraal station en gaat rechtstreeks naar het TT-circuit. De bushalte zit aan het Jack Middelburgplein, aan de noordzijde van het circuit. Vanaf hier is het 5 minuten lopen naar de vaccinatielocatie.

Veel gestelde vragen

Op http://www.coronavaccinatie.nl vind je vragen en antwoorden over de veiligheid van de vaccinatie, de keuze en volgorde van vaccineren, de landelijke aanpak en de verschillende soorten coronavaccins. Daarnaast is het landelijke nummer 0800 – 1351 bereikbaar voor alle algemene vragen over corona en coronavaccinaties (zeven dagen per week 8.00 uur – 20.00 uur).

Dossier: Corona nieuws