Vaccinatiebereidheid medewerkers ziekenhuis Treant ongekend hoog

Bart de Jong, werkzaam op de coronaverpleegafdeling op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, wordt ingeënt met het coronavaccin.
Foto: Bianca Verhoef

Hoogeveen – De afgelopen twee dagen zijn bij Treant Zorggroep 382 medewerkers van de Spoedeisende hulp, de Intensive Care en de coronaverpleegafdeling gevaccineerd tegen het coronavirus. Van de groep medewerkers die als eerste in aanmerking kwam voor het coronavaccin, heeft meer dan 95 procent gehoor gegeven aan de oproep om zich te laten vaccineren.

De vaccinatiebereidheid is ongekend hoog. ‘Ik ben heel blij dat zoveel van onze medewerkers die vervroegd in aanmerking kwamen voor vaccinatie, zich daadwerkelijk heeft laten inenten. Goed nieuws gezien de druk op de zorg en het personeel’, aldus Paula Nelissen, voorzitter raad van bestuur van Treant Zorggroep.

Pfizer/BioNTech

Donderdagochtend om 07.00 uur is de eerste Treant-medewerker ingeënt met het Pfizer/BioNTech vaccin tegen COVID-19. Vandaag om 17.30 uur is de laatste vaccinatie gezet. Hoofd Infectiepreventie bij Treant Zorggroep Alida Bremer: ‘Het was een uitdaging om de vaccinatie op deze korte termijn te organiseren. Dankzij de inzet van collega’s van verschillende afdelingen is het vaccineren soepel en volgens plan verlopen. Ik ben enorm trots dat we dit met zijn allen voor elkaar hebben gekregen.’

Inspectie

Het vaccineren van acute zorgmedewerkers tegen het coronavirus gebeurt goed en veilig bij Treant Zorggroep. Dat constateerde de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vrijdag na haar bezoek aan ziekenhuislocatie Scheper in Emmen. De IGJ heeft de verantwoordelijkheid om in Nederland toezicht te houden op het goed en veilig vaccineren. Om te beoordelen hoe het in de provincie Drenthe verloopt, bezocht de IGJ Treant.

‘De start van het vaccinatieproces was best even spannend en daarom is het extra fijn dat ook de IGJ constateert dat het vaccineren binnen Treant goed en veilig verloopt’, zegt Refik Kaplan, lid raad van bestuur. ‘Ik ben onder de indruk van de hoeveelheid werk dat in korte tijd is verricht en ik ben trots op alle medewerkers die ervoor zorgen dat het vaccinatieproces veilig en verantwoord verloopt.’

Tijdens het bezoek keek de IGJ mee in het hele vaccinatieproces. Van het gekoeld bewaren, vervoeren, gereedmaken voor gebruik, toedienen en registreren tot het monitoren van eventuele bijwerkingen na de vaccinatie. ‘De weg die de vaccins afleggen moet voldoen aan strenge eisen’, vertelt Refik. Door het toepassen van de juiste richtlijnen, materialen en een goede organisatie lieten medewerkers zien dat de kwaliteit van het vaccin in het gehele proces gewaarborgd is.

Dossier: Corona nieuws

Reacties