Daan, Bram, Tess en Lieke populair in Drenthe

Foto:

Zuidwolde  – De populairste babynamen van Drenthe waren vorig jaar Daan, Bram, Tess en Lieke. Dat blijkt uit het jaarlijkse overzicht van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Landelijk zijn Noah, Sem, Emma, Julia en Mila de populairste namen.

De SVB weet welke namen pasgeboren baby’s krijgen, vanwege het uitbetalen van de kinderbijslag. Vanwege de privacy worden in de jaarlijkse ranglijsten alleen de namen genoemd die meer dan 25 keer zijn gegeven. In Drenthe zijn dat dus Daan (34 keer) en Bram (27 keer) bij de jongens en Tess (33 keer) en Lieke (26 keer) bij de meisjes. Alle andere namen in Drenthe werden vorig jaar 25 keer of minder gegeven.

Wat de populairste namen in De Wolden zijn is om dezelfde reden -privacy- niet bekend.

Op Drents niveau zien we wel duidelijk afwijkingen ten opzichte van landelijk: onze mannelijke topper Daan staat landelijk op de vierde plaats en Bram niet eens in de top 10. Noah (807 keer) en Sem (637 keer) voeren de landelijke lijst aan.

Bij de meisjes staat Drentse Tess landelijk op de derde plaats en Lieke komt evenals Bram niet in de vaderlandse top 10 voor. Landelijk staan de meisjes Emma (685 keer), Julia en Mila (beide 665 keer) bovenaan.

Het volledige overzicht van de kindernamen vind je op www.svbkindernamen.nl.