Servicepunt bibliotheek in Alteveer/Kerkenveld gaat dicht

Servicepunt gaat dicht.
Foto: Biblionet

Alteveer-Kerkenveld – Als gevolg van bezuinigingen die de bibliotheken in De Wolden zijn opgelegd, sluit het servicepunt Alteveer/Kerkenveld per 1 januari 2021 de deuren.┬áIn 2007 is de bibliotheek in Alteveer/Kerkenveld vanwege eerdere bezuinigingen omgezet in een servicepunt. Een servicepunt heeft onder andere minder openingstijden en een kleiner aanbod dan een bibliotheek.

Dankzij de enthousiaste en gedreven vrijwilligers heeft het servicepunt nog dertien jaar kunnen bestaan. De afgelopen jaren hebben de inwoners veel gebruik gemaakt van dit bibliotheekservicepunt. Door de coronamaatregelen was het servicepunt in 2020 nog maar zeer beperkt geopend.

De klanten van het Servicepunt Alteveer/Kerkenveld zijn van harte welkom in de bibliotheek van Zuidwolde. Deze bibliotheek blijft vijf dagen in de week geopend.

Gemeenteraad

De gemeenteraad nam eerder dit najaar het besluit om 60.000 euro te bezuinigen op het bibliotheekwerk in De Wolden, ondanks tegenstand van de oppositie. Die 60 mille is overigens wel minder dan in eerste instantie de bedoeling was, want er zou eigenlijk 120.000 euro moeten worden bezuinigd. Behalve de sluiting van het servicepunt, wordt volgens wethouder Hilda Mulder bezuinigd op de formatie. Dat betekent minder betaalde krachten in de overige vestigingen van de bibliotheek. Ook het aantal activiteiten wordt teruggeschroefd. In Ruinerwold wordt een deel van de bibliotheek, die in dorpshuis De Buddingehof is gevestigd, ingericht als ‘bibliotheek op school’, vooral omdat openbare basisschool De Dissel in het eigen gebouw geen ruimte heeft voor zo’n voorziening.

Reacties