Twee padelbanen voor tennisclub Suthwalda

Padel.
Foto: Lisa van Dorp / Pixabay

Zuidwolde – Tennisclub Suthwalda in Zuidwolde krijgt twee padelbanen. Daarmee surft de vereniging mee op het landelijke succes van deze betrekkelijk jonge buitensport, die enigszins op squash lijkt. De aanleg kost de vereniging 220.000 euro.

Volgens voorzitter Anneke Sleijster moeten de leden tijdens een extra ledenvergadering, gepland op 26 januari, nog akkoord gaan. Dat heeft vooral ook te maken met de eigen bijdrage van de vereniging. Gedacht wordt voor 2000 uur aan zelfwerkzaamheid een bedrag van 44 mille te besparen. Er komt 34.000 euro Bosasubsidie, van Initiatiefrijk De Wolden kan 54.000 euro worden verwacht als stimuleringsbijdrage, exact hetzelfde bedrag dat Suthwalda uit eigen middelen bijlegt.

„De padelbanen zijn straks breed inzetbaar, ook voor niet-leden van Suthwalda”, liet burgemeester Roger de Groot donderdag weten in een online persbijeenkomst. Padel is een snelgroeiende sport en er wordt ook al volop competitie in gespeeld, voor het uitbreken van corona dan. Er wordt ook veel energie gestoken om padel te introduceren en promoten, waarbij afspraken met scholen en verenigingen gemaakt worden.

TC Suthwalda laat weten dat met de aanleg van de banen de exploitatie sluitend zal zijn, waarbij vrijwilligers een belangrijke rol krijgen toebedeeld.

Reacties