Drentse varkenshouders sturen kerstkaarten naar eenzame ouderen

Mooie kaarten.
Foto: Eigen foto

Veeningen – Volgens ouderenorganisaties verwacht 42 procent van alle ouderen dit jaar met de kerst alleen te zijn vanwege alle coronamaatregelen. Drentse varkenshouders vinden dat niemand kerst alleen zou moeten vieren. Daarom sturen varkenshouders dit jaar massaal handgeschreven en zelf geknutselde kerstkaarten naar ouderen.

Varkenshouders zorgen graag goed voor hun dieren maar ook graag goed voor elkaar. Veel ouderen in Drenthe zitten al sinds maart thuis en missen veel van hun uitjes en sociale contacten. Daarom besloot de Producentenorganisatie Varkenshouderij om dit jaar 5000 kerstkaarten te verspreiden onder haar leden. 150 Varkenshouders in Drenthe schrijven een mooie kerstgroet en versturen hem aan een oudere die deze feestmaand wel wat extra aandacht en gezelligheid kan gebruiken. Veehouders die dat willen mogen nog meer kaarten voor ouderen aanvragen. In Drenthe knutselden varkensboerinnen en hun kinderen samen zo’n 500 kerstkaarten en beschreven ze met een persoonlijke boodschap. Deze kaarten doneerden ze aan ANBO die dit jaar 15.000 zelf geknutselde kerstkaarten onder eenzame ouderen verspreid.

De Drentse varkenshouders vinden het fijn om ouderen een kerstkaart te geven in deze moeilijke tijd. Met hun actie willen varkenshouders bovendien laten zien dat ze zich maatschappelijk betrokken voelen.

Reacties