Kinderen van ’t Oelebröd bezorgen oudere inwoners een glimlach

Vrolijkheid troef tijdens het bezoek.
Foto: Marloes Opmeer

Ruinen – In deze bijzondere, eenzame en moeilijke tijd vinden de medewerkers van IKC ’t Oelebröd het belangrijk om er voor elkaar te zijn. „Daarom zijn de kinderen van de opvang van IKC ’t Oelebröd de afgelopen dagen druk aan het knutselen geslagen. Er werd geplakt, gekleurd, geverfd en de glitters vlogen in het rond. Maar wat hebben de kinderen genoten van de voorpret.”

Donderdag was het dan eindelijk zover: met een tas vol spullen in de Wolderwijs-bus naar de opa’s en oma’s die bij dorpshuis ‘t Neie Punt wonen.

„Daar hebben we de kerstboom die buiten op het terras staat prachtig versierd. De bewoners zaten binnen en zagen hoeveel werk en liefde de kinderen in de prachtige kerstballen gestopt hebben. Uiteraard hebben we nog even bij het raam naar elkaar gezwaaid en gepraat. Daar werd duidelijk hoe erg de kinderen en de opa’s en oma’s elkaar missen. Hopelijk kunnen we ze snel weer bezoeken zonder dat er een raam tussen zit, maar voor nu staan bij de opa’s, oma’s en kinderen voorlopig weer een glimlach op het gezicht”, vertelt Marloes Opmeer van ’t Oelebröd.

Reacties