Mooiste Kersthuis  van de Wijk staat aan de Tillemaweg

De tweede prijs.
Foto: Benny Spin

De Wijk – Het mooist verlichte Kersthuis van De Wijk staat aan de Tillemaweg 23. Mike Cremers en zijn partner Manon Sterenborg hebben er een gezellig en sfeervol geheel van gemaakt, zo luidde het juryrapport.

Toeval of niet, de van oorsprong uit Zuid-Limburg afkomstige Cremers is in het dagelijkse leven lichtontwerper van beroep. En werkt in die hoedanigheid als freelancer voor tv en theaters. „Elk jaar voor kerst versier ik de tuin met lampjes en probeer er zo wat moois van te maken. Het is allemaal volledig geprogrammeerd en de lampjes worden gaandeweg de avond gedimd.” Cremers, die bij het opbouwen hulp kreeg van zijn achterbuurman, heeft ook bij naaste buurman Piet Schadenberg een paar lampjes opgehangen aan de gevel.  „Er kan natuurlijk weinig dit jaar, dus dit was een kleine moeite.”

Derde prijs familie Kouwen.
Eerste prijs.

De tweede prijs was voor Kitty Kwarthen aan de J.L Nijsinghweg 29. Ook zij brengt al een aantal jaren huis en tuin in kerstsferen. „Door de jaren heen heb ik deze kerstattributen verzameld. Mijn vriend heeft alles opgebouwd.”

Lichtpuntje

De derde prijs  was voor de familie Kouwen aan de Beatrixweg 16.  Voor hen geeft het versieren van de tuin in deze donker dagen voor kerst toch nog enigszins een lichtpuntje. „We doen dit elk jaar, maar in deze tijd is het extra bijzonder, omdat er op dit moment weinig kan en mag.”

Het ‘Mooiste Kersthuis van De Wiek’ is een initiatief van Benny Spin van dorpskrantje dewijk.info en werd dit jaar voor het eerst gehouden. Heel veel inwoners hebben gehoor gegeven aan de oproep om huis en tuin te verlichten en te versieren om zo een mooie lichtjesroute te creëren.  Een onafhankelijk jury, bestaande uit diverse Wiekers, is de afgelopen week op pad geweest om de prachtig verlichte huizen en tuinen te keuren en kwam zo tot een oordeel.

Reacties