Boeren en tuinders pakken uit met kerst in Drenthe

Kom op bezoek bij de dames.
Foto: Artizzl media

Zuidwolde/Nijeveen – Boeren en tuinders in Drenthe pakken uit met kerst. Op verschillende locaties in Zuidwest-Drenthe, gemeente Noordenveld en in Rolde worden op 18 en 19 december sfeervolle activiteiten georganiseerd om voor een lichtpuntje te zorgen in deze moeilijke coronatijd. LTO Noord faciliteert het initiatief.

Bij de activiteiten moet worden gedacht aan verlichte boerderijenroutes, om te genieten van de mooie omgeving. Er is van alles te zien en te beleven op het verlichte platteland.

Trienke Elshof, regiovoorzitter LTO Noord legt het graag uit. „Met deze kerstactie bieden we als agrarische sector een lichtpuntje voor burgers en consumenten en we kunnen tegelijkertijd laten zien hoe mooi de agrarische sector is en wat we voor de maatschappij willen betekenen.  Dag in dag uit zijn we bezig met ons dagelijkse eten en drinken, groen in en om ons huis, een gezonde leefomgeving en een mooie, diverse natuur. Producten waar we allemaal van genieten. Juist tijdens deze feestdagen.”

Agraservice

In deze regio zijn meerdere bedrijven geopend. Bijvoorbeeld Agraservice Lindenhols in Zuidwolde. Aan de Kleefegge 6a is een akkerbouwbedrijf gevestigd met onder andere koolzaad en veldbonen. Er is daar eigen verwerking en verkoop van geteelde producten, Geert Lindenhols wekt eigen stroom op door een EAZ-windmolen en heeft zijn eigen warmtevoorziening door een palletkachel, gestookt op stof uit koolzaadstro.

De Melktap van de familie Koning in Darp is te bezoeken aan de Oosterbrinkweg 2. Uiteraard is hier verse melk te proeven, net als bij Melktap Nijeveen aan de Dorpsstraat 89. Ook in Nijeveen is Boerderij Koldermelk aan de Kolderveense Bovenboer 4 te bezoeken. Het is een melkveebedrijf met boerderijwinkel. Naast de winkel staan de koeien.

In Dwingeloo is aan de Looweg 3 het bedrijf van de Maatschap Bruins-de Wit geopend. Hier kunnen belangstellenden met hun auto door de stal rijden om de koeien te bekijken. Dan is er nog Florahill Agro aan de Verlengde Hoogeveensevaart 154 in Geesbrug. Het is  een akkerbouwbedrijf dat aardappelen, suikerbieten, graan, uien en plantuien verbouwt.

De bedrijven zijn te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur.

De actie wordt uiteraard geheel coronaproef en volgens de RIVM-richtlijnen georganiseerd. Op www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl is in één oogopslag te zien wat er in de buurt wordt georganiseerd en hoe belangstellenden zich kunnen aanmelden.

 

Reacties