Drenthe krijgt grootschalige corona-testlocatie bij TT Circuit Assen

Testen testen.
Foto: Elchinator via Pixabay

Assen – GGD Drenthe kiest voor het TT Circuit Assen als grootschalige testlocatie in Drenthe. Er kunnen op deze locatie in de toekomst, in 16 teststraten, tot 2200 mensen per dag worden getest. De locatie start medio december met 6 teststraten, waar de gangbare PCR-testen en de snelle antigeentesten kunnen worden afgenomen. Ook kunnen er eventueel andere testen worden afgenomen en kan de accommodatie ingezet worden voor vaccinatie.

Op een van de parkeerterreinen van het TT Circuit Assen wordt een paviljoen gebouwd waar mensen doorheen kunnen lopen om getest te worden. Als een van de eerste testlocaties in Nederland worden de afgenomen monsters van de antigeentesten op de locatie zelf geanalyseerd. Hierdoor moeten de uitslagen nog sneller beschikbaar zijn. Hans Kox, directeur Publieke Gezondheid van GGD Drenthe, is blij met deze plek. “Samen met het TT Circuit Assen bieden wij hier een unieke locatie aan die door de ligging aan de A28 heel goed bereikbaar is.”

Positieve bijdrage

Peter Oosterbaan, directeur TT Circuit Assen vindt het belangrijk een positieve bijdrage te kunnen leveren. “Ik hoop dat we gezamenlijk de finish van deze moeilijke periode snel in zicht krijgen. De locatie en de ligging met haar uitstekende infrastructuur, is bij veel Drenten door de TT bekend. Wat dat betreft hoop ik dat we zo snel mogelijk onze vrijheid terug hebben en een ieder bij de TT in 2021 kunnen ontvangen.”

Op de locatie worden zowel gangbare PCR-testen als snelle antigeentesten afgenomen. Welke test iemand krijgt, hangt af van de persoon en de situatie. De keuze hiervoor wordt bepaald tijdens het maken van de afspraak voor de test. Zorgmedewerkers krijgen vanwege hun contact met kwetsbare personen altijd een PCR-test. De analyse van een sneltest duurt korter, hierdoor is de uitslag via DigiD binnen een paar uur bekend.

Iedereen met klachten maakt nu en ook straks via de gebruikelijke route een afspraak voor een coronatest: online via www.coronatest.nl of telefonisch via 0800-1202. Zorgmedewerkers bellen met het landelijke prioriteitsnummer 0800-8101. De bezoekers van de testlocatie krijgen de uitslag niet op locatie te horen. Ze ontvangen de uitslag digitaal of telefonisch.

Dossier: Corona nieuws

Reacties