Bob op wintertour in Drenthe, maak kans op verse oliebollen

Foto:

Zuidwolde – We zijn allemaal wel eens thuisgebracht door een Bob. Hoog tijd om die Bobs te bedanken. Dat kan tijdens de Bob-wintertour! Van 7 tot 25 december bezoekt het Bob-team verschillende Drentse gemeenten met de Bob-bus. Wie het Bob-team tegenkomt, bijvoorbeeld bij de plaatselijke (super)markt, kan zijn of haar Bob bedanken. Daarmee maak je kans op een zak verse oliebollen die gratis thuis wordt bezorgd.

Je kunt jouw Bob bedanken door bij de Bob-bus een actiekaart in te vullen. Het Bob-team deelt de inzendingen op het Instagram-account @BedanktBob. Wie wil kan bij de Bob-bus ook op de foto. En uiteraard test het Bob-team ook je verkeerskennis. Het team stelt tien interessante vragen over alcohol in het verkeer. Natuurlijk nemen ze bij alle activiteiten de coronamaatregelen in acht.

Het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) vraagt in de wintermaanden extra aandacht voor verkeersveiligheid. Zo is er onder het motto ‘Ben je Bob, zeg het hardop!’ aandacht voor alcoholgebruik in het verkeer. Daarnaast vraagt het VVBD weggebruikers om alert te zijn op (verkeers)omstandigheden die zich in de winter voordoen, zoals beslagen ruiten, gladde wegen en slecht zicht. Het VVBD geeft op de Facebookpagina Samen richting Nul verkeersslachtoffers handige tips, zodat weggebruikers ook in de winter veilig op pad kunnen. De wintercampagne is de komende tijd ook te zien en te horen via borden langs de weg, poster, radiocommercials, social media, online banners en reclame op tankstations.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen