Hennepkwekerij in Ruinen gevonden, pand door burgemeester gesloten

Foto: pixabay

Ruinen – Burgemeester Roger de Groot sluit met ingang van vandaag een koopwoning in Ruinen op grond van de Opiumwet. Aanleiding voor de tijdelijke sluiting van drie maanden is de vondst van een professioneel ingerichte hennepkwekerij. De sluiting is overeenkomstig het gemeentelijk drugsbeleid. De hennepkwekerij is in de schuur aangetroffen. De plantage bestond uit ongeveer 500 planten. Daarnaast werd er illegaal stroom afgetapt.

’Deze vorm van drugscriminaliteit verziekt onze samenleving. Dit is een hele grote zaak en dit willen we niet in Ruinen. Mensen brengen zichzelf én hun buren in levens-gevaarlijke situaties’, aldus burgemeester Roger de Groot. De Opiumwet biedt de mogelijkheid om particuliere woningen te sluiten na een drugsvondst op het perceel.

Meld strafbare feiten

De gemeente treedt samen met de politie en het Openbaar Ministerie streng op tegen drugscriminaliteit. Reden hiervoor is dat de handel en het bezit in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantasten. Roger de Groot: “drugscriminaliteit heeft veel impact op een buurt of bedrijf. De aanwezigheid van criminelen in de buurt geeft een onveilig gevoel. In ruil voor grote geldbedragen raken kwetsbare mensen betrokken bij het criminele circuit met intimidatie en geweld tot gevolg. Werk je eenmaal mee aan drugscriminaliteit dan kom je er niet meer uit. Als perceeleigenaar ben je verantwoordelijk voor hetgeen op je eigen perceel plaatsvindt. Ongeacht of je het verhuurd hebt of niet. Houd je buurt veilig en meld vermoedens anoniem, dit kan via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000.”

Reacties