Egbert van Dijk wordt opvolger wethouder Jan van ’t Zand

Egbert van Dijk.
Foto: Eigen foto

Ruinen/Zuidwolde – Egbert van Dijk uit Ruinen wordt wethouder in De Wolden. Hij wordt de opvolger van Jan van ’t Zand, die heeft aangegeven te willen stoppen op 1 januari 2021. Na zich vele jaren ingezet te hebben voor Gemeentebelangen in veel verschillende functies, gaat hij van een welverdiend pensioen genieten.

Van Dijk was van 2006 tot 2010 wethouder in de gemeente Meppel en bekleedde een groot aantal facties binnen bedrijven. Egbert van Dijk vindt het een eer dat hij het vertrouwen krijgt van het bestuur en de fractie en kijkt met veel enthousiasme uit naar deze nieuwe uitdaging.

Bestuur en fractie van Gemeentebelangen hebben de nieuwe situatie na het bekend worden van het pensioen van Van ’t Zand opgepakt. ‘Mede in overleg met onze andere wethouder, Gerrie Hempen, zijn wij tot de conclusie gekomen dat er een kandidaat gezocht moet worden die zo spoedig mogelijk  de vrijkomende plaats in het college kan gaan innemen. Gezien de zwaarte van de vacante portefeuille gaat de voorkeur uit naar iemand die ervaring heeft in het openbaar bestuur en voor de laatste anderhalf jaar van deze raadsperiode snel ingewerkt kan zijn’, aldus GB in een persbericht.

Kwaliteiten

Volgens het bestuur zijn ook binnen de fractie van Gemeentebelangen deze kwaliteiten te vinden. ‘Echter om teveel verschuivingen te voorkomen, is het goed dat onze voltallige fractie, bestaande uit  acht leden, op volle sterkte blijft. Er liggen immers een aantal stevige dossiers, waar we de komende tijd mee aan de slag moeten. En de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 komen al snel dichterbij.’

Bestuur en fractie zijn blij dat ze in de persoon van Egbert van Dijk een uitstekende kandidaat-wethouder voor Gemeentebelangen en gemeente De Wolden kunnen presenteren.

Egbert van Dijk is 50 jaar, getrouwd en heeft drie kinderen. Hij woont sinds een aantal jaren in De Wolden en is al weer enige tijd lid van Gemeentebelangen. Naast zijn ervaring met het wethouderschap heeft hij in zijn werkzame leven
diverse management- en directiefuncties bekleed.

Reiswereld

Het werd dus Egbert van Dijk, die zijn carrière begon bij de Free Recordshop in Meppel, waarna hij in Apeldoorn een eigen winkel kreeg toebedeeld. In 2000 stapte Egbert van Dijk de reiswereld in, eerst bij D-Reizen als regiomanager, vervolgens in 2003 als zonemanager bij TUI. Eind 2004 werd Egbert van Dijk convenience manager bij BP, British Petroleum. Aan die carrière kwam al na anderhalf jaar een einde, omdat Van Dijk in april 2006 wethouder werd in de gemeente Meppel. Hij was al langer politiek actief en werd in 2002 vicevoorzitter en al snel voorzitter van Sterk Meppel. Als wethouder had hij een portefeuille met onder meer onderwijs, sport, cultuur en recreatie en openbare werken.

Van Dijk keerde na de verkiezingen niet terug in het nieuwe college van Meppel en kwam te werken voor uitvaartverzekeraar Dela. Hij was onder meer regiomanager uitvaartverzorging en directeur. In april 2018 diende zich weer een nieuwe uitdaging aan, dit keer als general manager bij de Verenigde Eigen Vervoerders in Emmen.

Egbert van Dijk heeft ook de nodige nevenfuncties bekleed, zoals lid van de medezeggenschapsraad van CSG Dingstede in Meppel, voorzitter van volleybalvereniging Meppel AZ, bondsraadslid van de NeVoBo Nederlandse Volleybalbond) en vrijwilliger bij FC Meppel.

Zelf zegt de aanstaande wethouder van De Wolden dat de rode draad die door zijn werkzame leven loopt, alles heeft te maken met verbinden, vernieuwen, (her)structureren, reorganiseren en bouwen. „In mijn functies heb ik me vooral bezig gehouden met het in hun kracht zetten en ontwikkelen van medewerkers, zodat ze van nog meer toegevoegde waarde werden voor de organisatie, meer plezier kregen in hun werkzaamheden en daardoor vaak ook een persoonlijke groei konden doormaken.” Volgens hem ligt in het verbinden van mensen en organisaties binnen de diverse netwerken zijn kracht.

Reacties