EHBO De Wijk-Koekange neemt afscheid van Helga Bork

Digitale ledenvergadering.
Foto: Screenshot

De Wijk – De algemene jaarvergadering van de EHBO vereniging afdeling De Wijk & Koekange heeft vorige week digitaal plaatsgevonden. Behalve de standaard agendapunten waren er ook speciale momenten. Helga Bork – Ruinemans nam afscheid van het bestuur.

Zij is 25 jaar lid van het bestuur van de vereniging geweest en heeft zich hiervoor op bijzondere wijze ingezet. Helga heeft onder meer het secretariaat vele jaren verzorgd, maar ook het dienstenrooster voor de evenementen inzet onder haar beheer gehad. Om Helga in het ‘zonnetje’ te zetten en te bedanken voor haar grote inzet voor de vereniging, werd zij tijdens de digitale vergadering bedankt en ontvangt zij op een later moment een attentie.

Digitaal

Vanwege de Corona vinden de bijeenkomsten ( EHBO-lessen) het komende jaar digitaal plaats. De leden krijgen elke maand een thuisopdracht en deze opdracht wordt tijdens de digitale bijeenkomst besproken. Ook krijgt men waar mogelijk lesmateriaal thuis aangereikt om toch de vaardigheden te kunnen oefenen en behouden.

Hierbij ter informatie de richtlijn van de Nederlandse Reanimatie Raad, de volgorde van handelen bij de reanimatie van volwassenen met het coronavirus:

Voor de reanimatie betekent dit onder andere: beoordeel de ademhaling door alleen naar de borstkas te kijken, open de luchtweg niet; bedek losjes de mond en neus met een doek of shawl geef GEEN beademingen, WEL borstcompressies; sluit de AED aan zo gauw deze beschikbaar is.

Hierbij de verschillende Flowcharts:

Reacties