Midwinterhoorns van de Ekelbloazers blijven klinken

Dit jaar geen wandeltocht, wel blazers.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De oergeluiden van de midwinterhoorns van de Zuidwoldiger blaasgroep de Ekelbloazers zijn vanaf 29 november, de eerste zondag van de advent, ondanks deze extra duistere dagen te horen in en rond Zuidwolde.

De inmiddels traditionele Midwinterhoorn Kuiertocht, die dit jaar voor de 8e keer zou worden gehouden, kan natuurlijk vanwege de maatregelen rond het coronavirus geen doorgang vinden. Ook alle andere evenementen waaraan de Ekelbloazers deel zouden nemen, zijn geschrapt van de agenda. Naast Zuidwolde ook geen sfeervolle wandelingen in onder andere Oud Avereest, Dalfsen, Westerbork, Ruinen en ook geen sfeermakerij bij de verschillende kerstmarkten in de wijde omgeving.

Maar de leden van de Ekelbloazers laten de midwinterhoorns ook nu niet aan de zolder hangen. Het stof is er inmiddels afgehaald en de hoorns liggen klaar om op individuele basis met de diepe en warme tonen de komende Kerst aan te kondigen en de van ouds aanwezige geesten en witte wieven te verjagen.

Wandelen

In deze periode met alle beperkingen vanwege het coronavirus, gaan velen graag even naar buiten voor een frisse wandeling. „Blijkbaar zijn het strand en de bossen favoriet, maar kijk eens in Zuidwolde. Hier heeft men al  jaren een schitterende wandelroute van ongeveer 7 kilometer rond het dorp, genaamd het Vlinderommetje”, late de Ekelbloazers weten. Op de vier zondagen van de komende advent stellen de Ekelbloazers zich vanaf 12.00 uur tot uiterlijk 15.00 uur ergens op langs deze gevarieerde route om de wandelaars toch te kunnen verrassen met de  geluiden van de midwinterhoorn.

Meer informatie is te vinden op de site van de Ekelbloazers: http://www.ekelbloazers.nl

Reacties