Nationaal Jeugdkoor in IJhorst

Foto: Foto: Nationaal Jeugdkoor

Op zondagmiddag 29 maart kunt u in de NH-kerk van IJhorst genieten van een passieconcert van het Nationaal jeugdkoor onder leiding van Wilma ten Wolde, samen met pianist Willem Brons. Op het programma staat muziek van onder andere Liszt en Sjostakovitsj.

Wilma ten Wolde begon haar carrière als dirigent in 1987 bij Viva la Musica in Zuidwolde. Bekende solisten als Carina Vinke, Harma Evers, Irene Verburg, Suzanne Verburg, en Mirjam Feijen zongen eerder in haar koor. In 2000 is Wilma ten Wolde dirigent geworden van het Nationaal Kinderkoor en het Nationaal Jeugdkoor.

Het Nationaal Jeugdkoor bestaat uit toptalenten van 16 tot en met 28 jaar uit heel Nederland. Wie slaagt voor de auditie volgt daarna wekelijks lessen in lesplaatsen die verspreid liggen over heel Nederland. Uit de provincie Drenthe zijn vijf jonge zangers geselecteerd om deel te nemen aan dit koor, waarvan twee zangers uit Zuidwolde, zo vermeldt de Zuidwoldiger krant “De Groene Post”.

Willem Brons trad op met alle belangrijke Nederlandse orkesten, geeft masterclasses in Japan en Rusland, is als docent verbonden aan het conservatorium van Amsterdam voor piano, kamermuziek en liedbegeleiding. Hij treedt regelmatig op met het Nationaal Jeugdkoor.

Kaarten via www.vocaaltalent.nl of aan de kerk voorafgaande aan het concert.

Aanvang: 16:00

 

Reacties