Gratis verwenweekendjes voor gezinnen met een ernstig ziek kind

Blij op De Noordster.
Foto: Eigen foto

Dwingeloo – Een hartverwarmende actie van Stichting Gaandeweg en RCN Vakantieparken. Honderd gezinnen waarvan een kind kanker heeft, krijgen een compleet verzorgd weekendje weg op één van de RCN Vakantieparken, waaronder RCN Vakantiepark de Noordster in Dwingeloo.

De gezinnen mogen in december één weekend in een van de vakantieparken door heel Nederland verblijven. Daar krijgen ze een boodschappenpakket bij aankomst, zijn de bedden al opgemaakt en wordt in alle avondmaaltijden voorzien. Zo hebben deze gezinnen echt alle tijd voor elkaar. RCN doet dit aanbod geheel belangeloos.

De coronaregels hanterend, zullen er geen grootschalige activiteiten worden georganiseerd. De gezinnen kunnen in het weekend zelf hun tijd indelen en besteden. Wel zijn er lokale partijen die dit initiatief steunen en activiteiten hebben aangeboden. Zo kunnen de gezinnen het hele weekend gebruik maken van fietsen van Reiber Rijwielen en mogen ze The Nature Game Drenthe spelen; een magische tablet game in de natuur.

Voorzitter Jan-Joost Galesloot van Stichting Gaandeweg is blij met dit aanbod van RCN. „De gezinnen zijn er dat weekend echt even helemaal uit. Dan maakt het dat hoogspanning leidt tot ontspanning. Dit is een heel bijzonder gebaar van RCN Vakantieparken. Dat geldt zeker in deze tijden waarin ons leven in de greep is van het corona-virus. En ook de toeristenindustrie het niet makkelijk heeft. Namens onze gezinnen zeg ik vanuit de grond van mijn hart: dank jullie wel!”

Riné van Dingstee, algemeen directeur RCN Vakantieparken, stelt vast dat juist in deze vreemde tijd ontspanning en samenzijn met je meest dierbaren ontzettend belangrijk is. „Stichting Gaandeweg heeft een fantastisch doel wat feilloos aansluit bij RCN, vakantie is tenslotte voor iedereen. Wij kijken ernaar uit om deze 100 gezinnen te verwelkomen en een onvergetelijk weekend te bezorgen.”

Gaandeweg

Sinds 1988 biedt Stichting Gaandeweg gezinnen met een jonge kankerpatiënt een vakantieweek of een lang weekend aan. We beschikken over eigen bungalows verspreid door Nederland. Daarnaast huren we in piekperiodes vakantiehuizen op parken waarmee we goede afspraken hebben gemaakt. Stichting Gaandeweg is ANBI en CBF gecertificeerd.

Een verblijf bij RCN vakantieparken is méér dan een heerlijke vakantie. RCN biedt al meer dan 65 jaar een bijzondere combinatie van kampeerplaatsen en verblijfsaccommodaties op locaties midden in of vlakbij prachtige natuurgebieden. Wat niet iedereen weet is dat RCN de winstuitkering besteedt aan maatschappelijke projecten en aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheid.

Reacties