Speculaas van Coop Dunnink is met goud bekroond

Links Bakker Bart en rechts bakker Hans (Vogelzang)
Foto: Benny Spin

De Wijk – De bakkers van Coop Dunnink zijn opnieuw in de in de prijzen gevallen. De speculaasjes en  speculaasstaaf van Bakkerij Dunnink zijn door het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen bekroond met Goud. „Een fantastisch resultaat en waardering voor onze bakkers”, zo laat ondernemer Niek Slomp weten. Slomp is ook eigenaar van de Coop in Nijeveen, dus daar liften ze mooi mee.

Hiermee voldoen de producten aan strenge kwaliteitseisen en onderscheidt het zich van andere producten. Bakkerij Dunnink mag de titel de komende 6 maanden voeren voor deze producten.

Bakkers die kwalitatief hoogwaardige producten bakken, komen in aanmerking voor een Gouden Bekroning. Tijdens de keuring, die wordt uitgevoerd door de keurmeesters van het Nederlands Bakkerij Centrum in Wageningen, wordt naar diverse aspecten van het product gekeken. De geanonimiseerde producten worden beoordeeld op bijvoorbeeld vorm, kleur, geur en smaak/aroma.

Lat ligt hoog

Om in aanmerking te komen voor een Gouden Bekroning moet het product aan hoge eisen voldoen. De score wordt uitgedrukt in maximaal 5 gouden medailles per onderdeel. Wanneer een product op 3 onderdelen de maximale score haalt en op alle andere onderdelen niet lager scoort dan een 4, verdient het de titel

Bekroond met Goud van Bakkerij Dunnink en andere met Goud Bekroonde producten zijn voor de consument herkenbaar door de gouden zegel. Alle producten die met Goud Bekroond worden, zijn terug te vinden op de website www.bekroondmetgoud.nl

Nederlands Bakkerij Centrum

Het Nederlands Bakkerij Centrum is het kennis- en adviescentrum voor de bakkerij. Bij het Nederlands Bakkerij Centrum werken diverse keurmeesters met een lange staat van dienst in de bakkerijsector. De keuringen van het Bakkerij Centrum zijn objectief en onafhankelijk en worden al ruim 100 jaar uitgevoerd.

Reacties