Waterschap werkt aan stuwen in De Wolden, wegen opgebroken

Stuw in het gebied.
Foto: WDOD

Zuidwolde – In opdracht van het Waterschap Drents Overijsselse Delta voert GMB Infra werkzaamheden aan een aantal stuwen in gemeente De Wolden. Het gaat om locaties in Ruinerwold, Zuidwolde en Alteveer.

Bij de Buitenhuizerweg 10 in Ruinerwold worden werkzaamheden uitgevoerd in de periode van week 46 tot en met week 51. Werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het aanbrengen van een nieuwe leiding onder de Buitenhuizerweg. Het is hierbij noodzakelijk dat de weg wordt opengebroken. De Buitenhuizerweg wordt tijdens de werkzaamheden geheel of gedeeltelijk afgesloten. Verkeersmaatregelen worden aangegeven door borden.

Moddergat

Ook wordt gewerkt aan de stuw bij het Moddergat ter hoogte van adres De Stuw 1, Zuidwolde. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode van week 48 tot en met week 12 (van 2021). De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het aanbrengen van damwanden naast de dam van De Stuw 1. De Stuw wordt tijdens de werkzaamheden geheel of gedeeltelijk afgesloten. Verkeersmaatregelen worden aangegeven door borden.

Dan is er de stuw Alteveer ter hoogte van adres De Stuw 103, Alteveer. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode van week 48 tot en met week 6 (2021). De werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het renoveren van de bestaande stuw en het aanbrengen van een vispassageleiding onder de weg. De Stuw wordt tijdens de werkzaamheden geheel of gedeeltelijk worden afgesloten. Verkeersmaatregelen worden aangegeven door borden.

Reacties