Kunsthuis Venendal in Hoogeveen gaat sluiten

Kunsthuis Venendaal.
Foto: Eigen foto

Hoogeveen – Bijna 3 jaar geleden, om precies te zijn 16 december 2017, opende in het fraaie pand aan de Hoofdstraat 9 in Hoogeveen, Kunsthuis Venendal haar deuren. Per 1 december is het afgelopen en sluit het Kunsthuis de deuren.

In dit huis werden tweemaandelijkse exposities gehouden die steeds meer waardering ondervonden. „We wilden professionele kunst, schilderijen, tekeningen, beelden, glaskunst, keramiek en fotografie tentoonstellen. Kunsthuis Venendal groeide, ruimhartig gesteund door de eigenaren van het pand en een prachtige groep vrijwilligers, al snel uit tot een begrip in Hoogeveen, en ver daarbuiten”, laathet bestuur weten.

Programma

In de loop van 2018 werd, naast de fraaie kunstexposities, het programma uitgebreid met op zondagmiddag aansprekende kamerconcerten. Gemiddeld 40 tot 60 bezoekers genoten daarbij van klassieke, lichtklassieke en hedendaagse muziekoptredens. Mooie namen mochten we daarbij ontvangen. Valentina Toth, Leden van het RFO, Annemieke Spoelstra Eddy Pendjol, Stephanie Struijk en vele andere musici. Het waren prachtige jaren waar nu, per 1 december een eind aan komt.

Het pand krijgt een andere bestemming en de expositie Passie&Vorm was dan ook de laatste activiteit die Stichting Cultuurhuis Drenthe in Kunsthuis Venendal organiseerde. Deze expo met schilderijen van Carolien van Olphen, brons van Wiea Duintjer, keramiek van Anneke Aangeenbrug en schilderijen van Hendrik van Veenendaal is inmiddels afgelopen.

Reacties