Oosteinde zamelt oud ijzer voortaan tweemaandelijks in

Oud ijzer inzameling.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Oosteinde – in plaats van jaarlijks, wordt het oud ijzer in het dorp Oosteinde voortaan om de twee maanden ingezameld. Daartoe heeft het bestuur van de belangenvereniging besloten omdat de vraag naar inzameling steeds groter werd.  „ Afgelopen maanden hebben wij bij diverse adressen al materialen opgehaald en we zijn nu op het punt aangekomen om hier wat structuur in aan te brengen”, laat voorzitter Edwin Weide van de Belangenvereniging weten.

Op zaterdag 28 november is de eerste mogelijkheid om oud ijzer in te leveren. Dit keer niet naast de basisschool, maar bij schildersbedrijf Ensing aan de Wolddijk 31. Vervolgens is er twee maanden weer een mogelijkheid. „Voorgaande jaren hielden wij de oud ijzer actie jaarlijks op de tweede zaterdag van februari. Er kwamen echter steeds meer verzoeken binnen om deze actie vaker te doen.”

Initiatieven

Het doel van de actie is steeds om geld in te zamelen voor bestaande of nieuwe initiatieven in Oosteinde.  „De laatste jaren hebben wij al diverse goede doelen van de Speeltuinvereniging, Vrouwen van Nu en basisschool de Wezeboom ondersteund vanuit de oud ijzeractie”, licht weide toe.

De voorzitter roept verenigingen, organisaties of privépersonen die iets organiseren wat in het belang van Oosteinde is, op om een aanvraag bij de Belangenvereniging in te dienen. De Belangenvereniging beoordeelt of zij dan bij wil dragen in de kosten voor dat initiatief.

Op 28 november kunnen mensen hun ijzer en apparaten tussen 9,00 en 12,00 uur kwijt op het terrein van Ensing. Er wordt van alles ingenomen, zoals fietsen, wasmachines, elektrische gereedschappen, oude televisies, elektrakabels, cv ketels,  accu’s, ijzer, messing, koper, zink, lood, aluminium, roestvrijstaal, koelkasten, diepvriezers en wasdrogers.

 

Reacties