Leerlingen Het Veldboeket maken hun eigen tuin winterklaar

Leerlingen bezig in de tuin.
Foto: Eigen foto

Veeningen – Op Kindcentrum Het Veldboeket in Veeningen zijn vrijdag de handen uit de mouwen gestoken. De landelijke natuurwerkdag werd afgeblazen, maar de leerlingen en medewerkers gingen de schooltuin in om deze winterklaar te maken.
„Het realiseren van een schooltuin is een prachtige activiteit en het kost tijd om een goed plan te vinden, want niet alles werkt in een tuin die onder enorme eikenbomen staat. Zo langzamerhand worden we hier steeds handiger in. Ook willen we graag een tuin realiseren die past bij onze naam, met mooie bloemen. Daarnaast planten we groenten en hopen deze straks te kunnen oogsten en te kunnen verwerken in heerlijke recepten. Hiervoor zijn we op dit moment ook bezig om onze keuken hierop voor te bereiden; één van de wensen van onze leerlingen”, aldus een medewerkster.

Bloembollen

Afgelopen vrijdag werden eerst delen van de tuin afgeplagd, eikels opgeruimd, blad afgevoerd, bloembollen geplant en werd met oude boomstammen een pad gecreëerd. Het voorwerk was woensdag door twee ouders al mooi verricht.
Ook zijn er twee regentonnen geplaatst door medewerking van de gemeente De Wolden. Vanuit de gemeente wordt ook enthousiast gereageerd op de werkzaamheden in Veeningen. „Het regenwater loost normaal gesproken op de riolering, dit is natuurlijk zonde. Dit water kan je prima gebruiken om de planten water te geven. Een regenton is bij uitstek een manier om water op te vangen voor hergebruik. Bovendien hoef je zo geen drinkwater te gebruiken, dit levert gelijk ook een besparing op en is heel duurzaam.”

De combinatie van tegel eruit – plantjes erin en daarnaast hergebruik van regenwater, is volgens een gemeentelijke woordvoerder ook goed voor bewustwording. „Door hier op jonge leeftijd al aandacht aan te geven, maak je kinderen bewuster om anders om te gaan met de wereld om hun heen.”

Reacties