Leon Wohlrabe strijdt om drie hoofdprijzen in landelijke finale Kunstbende

Leon Wohlrabe.
Foto: Screenshot

Zuidwolde – De 16-jarige Leon Wohlrabe  staat dit weekend in de landelijke finale van de Kunstbende in maar liefst drie categorieën. Het multitalent vertegenwoordigt als Drentse finalist zijn provincie in de categorie film, theater en influencer.
„Volgens mij, maar dat weet ik niet zeker, is nog niet eerder iemand vanuit Drenthe in drie categorieën tegelijkertijd naar de landelijke finale gegaan”, zegt de enthousiaste Leon. Een bijzondere gebeurtenis in zijn jonge leven.
De 16-jarige heeft in de Drentse voorronde van de Kunstbende gewonnen met zijn film ‘Alles Nu’, een korte film gebaseerd op situaties en verhalen uit zijn eigen leven en zijn naasten. De tweede categorie waarin hij de eerste prijs kreeg is theater. Samen met Douwe, zijn medespeler, maken ze met hun uitvoering een maatschappelijk thema bespreekbaar. De derde finaleplaats heeft de talentvolle kunstenaar veroverd in de categorie influencer: voor social media heeft Leon het concept ‘Keertj daten’ bedacht en in drie afleveringen uitgewerkt waarmee hij naast entertainment ook kijkers wat wil meegeven. De korte film en de inzending voor influencer zijn te vinden op zijn YouTubekanaal https://www.youtube.com/channel/UC-yZbg3ovet5m5ZqafeUUnQ.

Meerdere prijzen

De talentvolle 16-jarige heeft naast de finaleplekken vanuit Kunstbende ook de eerste prijs in de wacht gesleept bij het Nationaal Filmfestival voor Scholieren (NOFFS) met zijn film ‘Alles Nu’. Zijn eerste prijs is een reis naar Griekenland naar een internationaal filmfestival voor jongeren, waar zijn film in de bioscoop vertoond zou worden en waar hij met andere filmtalenten workshops zou volgen. Helaas kan deze reis door coronamaatregelen niet doorgaan.

Ook de vertoning van ‘Alles Nu’ tijdens het Noordelijk Filmfestival kan door de tijdelijk aangescherpte coronamaatregelen niet plaatsvinden. „Heel erg jammer”, zegt Leon, „ik had mijn film graag in de bioscoop vertoond, zowel in Griekenland als in Leeuwarden, zo’n kans is wel heel bijzonder voor mij.” Dat corona roet in het eten gooit vindt het jonge multitalent weliswaar heel vervelend, maar hij ziet dat als een gegeven. „Iets waaraan ik toch niets kan veranderen. Om dan juist in deze tijd zoveel succes te mogen ervaren, maakt dat voor het grootste deel goed.”

Zaterdag waren de finales van film en theater, zondagmiddag is die van de categorie influencer. De prijsuitreiking vindt niet op Kunstbende Live plaats. Dat gebeurt op donderdag 12 november tijdens een tour door Nederland. De organisatie gaat langs alle winnaars om ze persoonlijk te feliciteren.

Kijk live mee met de finales: http://www.kunstbende.nl

Reacties